Política

El parlament català demana que TV3 es veja al País Valencià

El PP s'absté en una moció que va rebre el suport de CiU, PSC, ICV, ERC i SI

El text exigeix la retirada de les multes imposades a ACPV i que s'aprove la ILP “Televisió sense Fronteres”

La Comissió de Cultura del Parlament de Catalunya ha aprovat una moció que expressa la posició de la institució, i dels partits que en formen part, en relació amb la via de solució de la censura de TV3 al País Valencià i la persecució econòmica que ha patit i pateix ACPV per defensar la llibertat d'expressió i la pluralitat informativa.

En un comunicat de l'entitat presidida per Eliseu Climent, s'expressa que la moció coincideix amb el seu posicionament en els tres punts clau del conflicte. “Primer, la necessitat de recuperar les emissions de TV3 al País Valencià i la responsabilitat en aquest sentit dels governs valencià i espanyol; segon, el caràcter injust i discriminatori de les multes contra la nostra entitat, un fet d'una gravetat extraordinària en el context europeu; i tercer, la via de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Televisió sense Fronteres, que està pendent de tramitació parlamentària en el Congrés espanyol, gràcies a les 651.650 persones que li van donar suport i van fer possible que es mantinguera una via de solució oberta”, indiquen.

ACPV agraeix a través del seu escrit el suport a les seus reivindicacions gràcies a la moció aprovada amb els vots de CiU, PSC, ICV, ERC i SI, i amb l'abstenció del PP.

L'entitat també insta el govern de Fabra a respondre a “la mà estesa pel Parlament de Catalunya” des d'un clima de diàleg.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.