Política

La Bisbal evita declarar-se territori lliure i sobirà

Els dos grups del govern (CiU i PSC) i el regidor del PP voten en contra de la moció d'ERC

Suport ampli als acords del Parlament del 27 de setembre

El ple de l'Ajuntament de la Bisbal va rebutjar ahir declarar-se territori català, lliure i sobirà, i va votar en contra de la moció que havia presentat el grup d'ERC, que es va quedar sol. Els dos grups del govern, PSC i CiU, i el regidor del PP s'hi van oposar després d'un intens debat. La moció es va presentar en una sessió extraordinària (i urgent) que es va celebrar al migdia, en què només hi faltava la representant del grup d'ICV, Núria Gómez, que no hi va poder assistir perquè encara no ha pres possessió, ja que el seu predecessor, Pere Teixidor, tot just va deixar el càrrec en el darrer ple. El consistori no va anar més enllà d'assumir, doncs, el dret a decidir, malgrat pertànyer a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

En un ple extraordinari (i d'urgència) celebrat amb anterioritat tots els grups municipals, menys el PP, havien votat a favor –tot i mostrar algunes discrepàncies durant el debat– de donar suport als acords del Parlament de Catalunya del 27 de setembre passat. Dilmé, de CiU, va afirmar que ara cal ser conseqüent amb el moment històric que es viu i va assenyalar que els acords del Parlament eren com un full de ruta: “Això no és una competició, hauríem d'evitar dispersar esforços.” Cano, del PP, va dir que les dues mocions eren “pura campanya electoral” i Sais, d'ERC, va mostrar-se crític, tot i que va anunciar el vot favorable, perquè “va ser un pacte per fer un pas endavant”. La discussió més agre van tenir-la el portaveu del PP, Cano, i el d'ERC, Sais, que es va allunyar força de l'argumentari de la moció.

Els regidors de l'equip de govern van anunciar que renunciaven a cobrar la compensació establerta per l'assistència als dos plens d'ahir.

LA XIFRA

15
regidors.
Els regidors de CiU, PSC i ERC van votar a favor de donar suport als acords del Parlament del setembre.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.