Política

Balmón fa una defensa aferrissada del dret a decidir i Chacón l'obvia

Pere Navarro prova de mobilitzar l'electorat indecís instant-los a la “rebel·lió”

“Èpica és arribar a fi de mes, no la independència“, diu l'exministra

Pere Navarro va estar acompanyat ahir per primer cop en campanya del secretari d'Acció Política i mà dreta del candidat, Antoni Balmón. Qui repetia cartell era la diputada al Congrés Carme Chacón i com que l'acte es feia en la seva presència va destacar la defensa aferrissada que Balmón va fer del dret a decidir. “Vull un referèndum, sí, perquè, si hi ha dos camins, això en democràcia només ho resolen les urnes; no podem tenir por dels vots”, va etzibar Balmón, que va pujar a l'escenari després que l'exministra, un cop més, havia obviat referir-se al dret a decidir. El dirigent socialista també va exigir que els socialistes col·laborin a “fer aquest camí”. I mentre Balmón defensava l'Espanya federal, Chacón atacava directament la independència i en al·lusió al lideratge del president, Artur Mas, va ironitzar assegurant que “èpica és arribar a fi de mes amb 400 euros i pagar els medicaments, no pas la independència”, va etzibar. Segons Chacón, el diumenge no es vota sí o no a la independència, sinó si els ciutadans “volen anar darrera una persona que posa en marxa una aventura fora d'Europa i fora de la llei”. I tot i que en un to més moderat que divendres passat a l'Hospitalet, Chacón va tornar a atacar CiU pels “comptes en paradisos fiscals”.

Per la seva banda, Navarro va continuar amb la seva crida a mobilitzar l'electorat indecís del PSC, aquesta vegada instant-los a la “rebel·lió”. Navarro ja va començar al matí davant dels veïns de les Cases Barates del barri del Bon Pastor, a Barcelona, i va continuar a la tarda en l'acte a Cornellà on, posant com a exemple la visita del matí, va admetre que veu “massa gent resignada”, per la qual cosa va fer una crida a anar a les urnes. “El dia 25 hem de rebel·lar-nos”, va clamar Navarro des de l'escenari de l'Auditori. I “votar és la millor revolució”, va afegir-hi.

Entre els veïns del barri del Bon Pastor que esperaven Navarro al matí hi havia un històric dirigent veïnal, Josep Moratalla, de 94 anys. Soldat de l'exèrcit republicà i militant del BOC i del POUM durant la República i la Postguerra, va ser fundador de l'Associació de Veïns de Sant Andreu de Palomar i conseller de Cultura del districte pel PSC, de 1987 a 1991. Va ser davant de Moratalla que Navarro va fer una crida a la “rebel·lió” per defensar els valors de “dignitat, justícia i igualtat”, i va apel·lar a la lluita d'aquest líder veïnal. “Nosaltres som la vostra herència”, va dir en un últim intent de mobilitzar els seus votants.

El candidat del PSC se'n va de TV3 amb un regust amarg

El cap de llista del PSC, Pere Navarro, va confessar ahir al matí que no li havia agradat el resultat del debat celebrat diumenge a la nit a TV3. El motiu: no s'havia parlat de “les coses que importen i que preocupen realment la gent”. Navarro espera prendre's la revenja en el debat que demà l'enfrontarà amb els candidats Artur Mas (CiU) i Alícia Sánchez Camacho (PP). Durant el discurs a Cornellà, Navarro també es va referir al debat de TV3, però per criticar el discurs electoral del PP. “Amb tot el que va dir, Alícia Sánchez Camacho es podia afiliar al PSC”, va exclamar. “Vaig pensar que ens havíem equivocat i que hi havia dos candidats del PSC”, va afegir el candidat, després d'haver denunciat que “tothom dissimula menys nosaltres en eleccions”. Altres fonts socialistes van assegurar que tot i que no havien sortit satisfets del debat, sí que el candidat havia pogut transmetre el missatge en contra de les retallades i a favor del federalisme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.