Política

CARME GARCIA

PORTAVEU MUNICIPAL D'ICV A L'AJUNTAMENT DE SABADELL

“Els indicis de corrupció no són cap sorpresa”

La regidora d'ICV que va lliurar un dossier confidencial a la fiscalia després d'un assalt a la seu del partit no esperava una operació de tanta magnitud

Creu que els van seguir quan l'empresari li va lliurar dades

Sosté que el fiscal ha actuat d'ofici i no l'han induït a fer-ho

El litigi final
Garcia ha encapçalat les dues últimes llistes d'ICV-EUiA al consistori, tot i que les diferències amb els socis en van precipitar l'escissió aquest mandat. El 2007 va optar per endurir el discurs contra l'alcalde, tot i que els litigis fins ara no els havien donat cap fruit. El dossier amb acusacions d'un empresari contra l'expopular Jordi Soriano, en canvi, ha desencadenat l'operació Mercuri.
Hem plantejat que Bustos renunciï temporalment o nomeni un alcalde accidental en pro de la governabilitat
Com va encaixar la notícia que tres-cents mossos escorcollaven dependències municipals i seus d'empreses a Sabadell?
El que ha passat les darreres 24 hores ha estat un xoc. Semblava un malson irreal. Molta gent em deia que semblava que hagués plorat, i sí, ho vaig fer quan vaig veure les primeres imatges. Quan vam arribar a l'ajuntament vam intentar parlar amb l'alcalde, per coherència i respecte, però com que hi havia agents al seu despatx només vam poder parlar amb el tinent d'alcalde Joan Carles Sánchez i li vam demanar que es reunís la junta de portaveus. És trist que la ciutat quedi en evidència, però tampoc podem dir que els indicis de corrupció hagin estat una sorpresa.
S'ho esperava, que el dossier confidencial que li van lliurar donés tant de si?
Quan ens va arribar vam veure que podia haver-hi assumptes seriosos i de prou gravetat. També podia ser fals, però després del robatori a la seu, l'endemà, vam pensar que tenia fonament. Per això vam denunciar l'assalt als Mossos d'Esquadra i quan ens van preguntar les circumstàncies vam explicar que ens havien sostret dades de possibles irregularitats urbanístiques.
I aleshores van anar a la fiscalia.
Com que en teníem una còpia, el cos ens va dir que teníem el dret, i també l'obligació, de posar els documents en coneixement de la fiscalia. I al cap de dues setmanes, l'11 de febrer, ens van citar per fer la declaració.
Sempre fan còpia dels documents?
Quan es tracta de qüestions serioses, habitualment ho fem. Era un simple llapis de memòria.
Té la sensació que algú els va seguir?
Sí, segurament, perquè el robatori a la seu va ser la nit després de la trobada amb l'empresari.
Se senten assenyalats per Bustos, quan va dir que l'havia denunciat un partit?
Ell va ser el primer que va parlar de la denúncia d'un partit, perquè li ho havia dit la policia. Però nosaltres en aquest cas no volíem cap protagonisme mediàtic.
Com ha anat la junta de portaveus?
Ens preocupa ara mateix la governabilitat de la ciutat, per l'absència de l'alcalde mentre feia un tour mediàtic d'entrevistes que creiem que no beneficia la imatge de la ciutat. Hem plantejat que renunciï temporalment o nomeni un alcalde accidental. En funció de com evolucioni el cas, ja decidirem si calen dimissions.
Bustos proclama amb seguretat que és innocent.
Cadascú reacciona a la seva manera. La presumpció d'innocència, per nosaltres, està per damunt de tot, però sorprèn que qüestioni una investigació de tres anys, que la fiscalia va iniciar d'ofici. No s'és més innocent pel fet de repetir-ho més vegades.
L'alcalde també diu que si és innocent anirà fins al final contra els denunciants. Està tranquil·la?
Les paraules em van generar una certa por, però no em sento al·ludida. Qui hi ha a darrere és la fiscalia, no pas ICV.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.