Política

administracions

L'interventor de Figueres, en contra de bonificar el Montessori

L'equip de govern de Figueres (CiU) està tramitant un expedient per bonificar una part de l'impost de construccions (ICIO) a l'escola privada Montessori, tot i que hi ha un informe de l'interventor municipal del 31 d'octubre que assegura que el ple de clàusules de la llicència d'obres no preveia cap bonificació d'aquest impost i que “el concessionari ja tenia coneixement que hauria de satisfer el pagament de totes les taxes i impostos sense cap bonificació”. Per tant, segons l'interventor, el Montessori no es podria acollir a aquesta bonificació.

ICV vol anar al jutjat

El regidor d'ICV a l'Ajuntament, Xavi Monfort, ha advertit que portarà el cas als jutjats si la bonificació del Montessori tira endavant, perquè hi ha un informe contrari de l'interventor i perquè “no existeix cap fonament per ser declarada actuació d' interès o utilitat municipal”.

Segons explica Monfort, el govern municipal volia passar aquesta bonificació al Montessori per la comissió informativa del 26 de novembre, però finalment va ser retirada, i no va arribar al ple. Per això creu que “l'advertència de portar aquest assumpte al contenciós ha tingut efecte i el govern ha fet marxa enrere”.

En canvi, des del govern, el regidor d'Hisenda, Manuel Toro, assegura que l'expedient per aplicar una bonificació a l'ICIO que ha de pagar l'empresa constructora de l'escola Montessori continua endavant. Toro ha explicat que el que s'està fent és fer un informe que determini que l'obra és d'interès públic i per tant s'hi pot aplicar una bonificació. “De fet el que fem és reforçar-ho, perquè ja s'havia determinat que és d'interès públic”, diu Toro, que hi afegeix que s'ha fet perquè és un tema polèmic.

Sobre l'informe de l'interventor, assegura que no en té coneixement.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.