Política

El PSC del Ripollès diu que no reconeix el seu propi partit

La coordinadora del Ripollès demana al primer secretari de la federació gironina que traslladi el malestar per la línia política a la direcció nacional

Juli Fernández fa una crida a ajudar a refer el partit des de la discrepància

El PSC del Ripollès està vivint moments convulsos amb baixes de militants i fins i tot amb la suspensió temporal de la militància d'agrupacions locals senceres, com ara la de Sant Joan de les Abadesses, on els socialistes governen amb majoria, o parcials com la de Ripoll o Campdevànol. Fins i tot la coordinadora comarcal del Ripollès ha afirmat en un comunicat que no reconeix el seu partit i per això s'ha plantejat “fer un pas al costat d'un PSC que no està al dia, ja que no respon a les demandes de la societat catalana”.

El fet que el PSC no hagi fet passos prou contundents en l'encaix nacional, d'esquerres i democràtic del partit és el principal retret, tot i que la nòmina de retrets és més llarga: la no-celebració de primàries, la duplicitat de càrrecs, l'estratègia de la direcció quant al debat nacional i les polítiques econòmiques alternatives, la relació amb el PSOE, les incoherències reiterades en algunes votacions, la manca d'accions concretes d'obertura del partit, etc. “Un seguit de fets que, des del Ripollès, es consideren un incompliment flagrant de molts dels acords adoptats en el darrer congrés nacional i també del de la federació de comarques gironines”, sentencia la coordinadora en el comunicat. Això no obstant, la coordinadora del PSC al Ripollès, Núria López, ha manifestat que no hi ha cap voluntat de trencar amb ningú, i que l'ens ha escoltat la gent del partit al Ripollès i ha decidit traslladar aquest malestar a la direcció.

El comunicat hi afegeix finalment: “Els representants municipals del PSC a la comarca del Ripollès no descarten actuar en coherència amb les reaccions que hi ha hagut a les diferents agrupacions que els donen suport.” De fet, ja hi ha hagut algunes reaccions més enllà de les agrupacions locals. L'alcalde de Campelles, Joan Dordas, que és independent per Progrés Municipal –sigles que computen electoralment pel PSC– i que governa amb tres companys més de grup, va posar en relleu aquest malestar dels militants i simpatitzants del PSC al Ripollès amb la línia política de la direcció del partit, tot i que, a diferència del que es va publicar en l'edició d'ahir, nega haver dit que estava fart del partit i que va costar convèncer-lo perquè es presentés per Progrés Municipal.

Els representants de la coordinadora del Ripollès es van reunir dissabte passat amb el primer secretari de la federació de Girona, Juli Fernández, per expressar-li el malestar de la militància ripollesa i demanar-li que ho traslladés a la direcció nacional del partit.

Arran de tota aquesta situació, els militants del PSC de l'agrupació de Sant Joan de les Abadesses van acordar per unanimitat en assemblea local la suspensió temporal de militància.

Les agrupacions de Ripoll i Campdevànol van comunicar la baixa d'alguns militants, alguns d'ells històrics, i la suspensió de l'activitat d'ambdues agrupacions en el funcionament orgànic del partit. A Camprodon, el primer secretari de l'agrupació local va donar-se de baixa en les eleccions passades.

LA FRASE

No podem ser coresponsables de certes decisions del partit i volem marcar distàncies, no trencar
Núria López

No expulsaran a ningú

El primer secretari de la federació gironina del PSC, Juli Fernández, diu que ha traslladat el malestar de la coordinadora comarcal del Ripollès a la direcció nacional i que ha rebut l'encàrrec “de crear les condicions idònies perquè tothom se senti còmode per refer el partit”.

Fernández ha remarcat que la direcció nacional en cap cas no expulsarà ningú del partit pel fet de ser crític, i que són conscients que han de redefinir l'espai nacional d'esquerres. Juli Fernández ha reconegut que el detonant d'aquest malestar és el fet que la direcció no hagi fet passos prou contundents quant a l'encaix nacional, d'esquerres i democràtic del partit. Respecte a la reunió de dissabte passat amb els que integren la coordinadora comarcal del Ripollès, en va treure la conclusió que hi ha malestar, però no la sensació que s'hagin de produir baixes massives en la militància.

El líder del PSC gironí hi ha afegit que la federació gironina ha estat sempre molt transversal, ja que és un reflex de la societat de les comarques de Girona. “Aquests dies m'estic reunint amb les agrupacions comarcals i al Baix Empordà o a la Selva tothom està content; al Ripollès, no. Tot plegat és fruit d'aquesta transversalitat”, ha conclòs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.