Política

‘The Times' insta Rajoy a permetre el referèndum

El rotatiu britànic The Times ha publicat un article en el qual demana al president del govern central, Mariano Rajoy, que autoritzi el referèndum independentista a Catalunya i que en respecti “les conclusions”. L'article sosté que les relacions Catalunya-Espanya han entrat en un punt mort i que, per tant, els dos governs han de cedir. Per això, s'hi proposa que es faci la consulta, però que en lloc d'una pregunta es plantegin tres opcions i que els votants n'hagin de triar una. Les alternatives serien no moure res, continuar a l'Estat incrementant l'autonomia o que Catalunya fos un estat.

El rotatiu considera que si això es fes, s'imposaria la segona via i, per tant, s'evitaria una independència que “devastaria” l'economia de tota la península. A canvi, Catalunya podria aconseguir “de manera ordenada la condició de nació que desitja i mereix”, tot i que reconeix que tots dos presidents haurien de suportar descrèdit. Mas no tant per oferir una major autonomia, sinó per creure que Madrid ho pot arribar a concedir. I Rajoy per concedir a Catalunya “qualsevol cosa”. L'article continua dient que el moviment independentista està fortament arrelat a tot el territori, però qüestiona si això també passa entre la classe mitjana urbana de Barcelona. Conclou que si Catalunya és independent suposaria una “bomba de rellotgeria més gran que Xipre”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.