Política

L'ANC vol tornar a omplir el Camp Nou amb Llach

L'entitat pretén fer una demostració de força a escala internacional

Quina millor manera de fer arribar al món les reivindicacions sobiranistes de Catalunya que omplir el Camp Nou, un dels llocs més coneguts internacionalment? Aquesta és la idea amb la qual treballa l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), que prepara una actuació de Lluís Llach a l'estadi blaugrana. En l'imaginari hi ha el record del mític concert del cantautor de Verges el 6 de juliol del 1985 al mateix recinte. S'hi van reunir 103.000 persones en el concert més gran fet fins aleshores a Europa.

Els organitzadors encara no han tancat la data concreta i continuen negociant amb el Barça, però es treballa amb el període de final de juny i principi de juliol. De moment, Llach ja ha donat el seu sí i l'ANC està preparant diverses activitats paral·leles, que es farien al mateix estadi. Fins i tot ha contactat amb altres grups de renom, implicats amb moviments favorables a l'autodeterminació, i no es descarta que hi pugui haver més incorporacions d'última hora.

Lluís Llach ha estat vinculat des d'un primer moment amb l'ANC i ja va participar en la constitució de la Conferència per l'Estat Propi, que és l'embrió de l'Assemblea

La intenció de l'associació és celebrar un gran acte de país i festiu i fer una demostració de força de l'independentisme català a escala internacional. També es pretén fer un homenatge a la Crida a la Solidaritat, un del referents de l'entitat.

Preparar el terreny

Però la cita del Camp Nou també ha de servir per escalfar motors i començar a mobilitzar la ciutadania de cara a la Diada, quan l'ANC i Òmnium Cultural organitzaran una cadena humana per tot Catalunya. Les dues associacions han contactat amb representants dels Països Bàltics, que l'any 1989 també van celebrar un esdeveniment semblant quan 1,5 milions de persones van unir Estònia, Letònia i Lituània –dos anys després eren independents–. A Catalunya una de les hipòtesis és que el recorregut es faci de punta a punta per la costa –són uns 400 quilòmetres.

Tant l'ANC com Òmnium consideren que aquesta gran cadena pot tenir una important repercussió mundial i ajudar a accelerar tot el procés independentista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.