Política

Els grups catalans al Congrés visualitzen el no a la llei Wert

CiU, el PSC, ERC i ICV inclouen a les seves esmenes de rebuig un text conjunt de defensa del model d'immersió

Els partits traslladen a la cambra espanyola l'esperit de la cimera presidida per Mas

“Si el ministre no sap què fer, que es dediqui a fer sudokus.” Així de contundent es mostrava el coordinador dels socialistes a Madrid, Francesc Vallès, durant l'escenificació del front comú dels partits catalans contra la llei educativa impulsada per José Ignacio Wert, del qual asseguren que pretén passar a la història amb una norma centralista i excloent. CiU, el PSC, ERC i ICV van voler exhibir unitat per denunciar el cop que l'executiu del PP vol assestar a l'escola catalana, alhora que es denunciava la invasió a les competències de la Generalitat. La iniciativa de les quatre formacions inclou que en les respectives esmenes de rebuig al text s'adjunti una aferrissada defensa de la immersió, tot destacant-ne que ha estat una eina “fonamental per a la cohesió social i la convivència”.

També es posa de manifest el caràcter “recentralitzador, segregador i elitista” de la denominada de llei de qualitat educativa (Lomqe), subratllant que posa en perill el conjunt del sistema català, que es fonamenta “en la universalitat i l'equitat com a garantia de la igualtat d'oportunitats”. Martí Barberà, de CiU; Joan Tardà, d'ERC; Joan Coscubiela, d'ICV, i Vallès van coincidir també que més enllà de la visualització, ahir, d'aquest rebuig, la intenció és mantenir el consens quan s'hagi de negociar la llei a través de les esmenes parcials. D'aquesta manera els partits traslladaven a Madrid l'esperit de la cimera per fer front a la llei Wert que el maig va presidir Artur Mas.

LES FRASES

Lluitarem per tal que aquest model homogeneïtzador no es dugui a terme ni es posi en pràctica
Martí Barberà
diputat de CiU AL congrés
El que volem és que aquesta capacitat de consens arribi a les orelles del ministre i del president
Francesc Vallès
coordinador del psc a madrid
Reclamarem al nostre govern que no acati la llei; algun representant ja ha dit que és inaplicable
Joan Tardà
diputat d'erc al congrés
Si d'alguna cosa ens hem de sentir satisfets és d'haver construït un mecanisme per la integració
Joan Coscubiela
portaveu d'ICV al congrés
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.