Política

Navarro diu que Nadal deixa “destrossats” els companys

El primer secretari del PSC creu que Joaquim Nadal es va equivocar assistint a la roda de premsa pel Pacte Gironí pel Dret a Decidir

Li demana coherència amb el projecte dels socialistes

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, creu que l'exconseller Joaquim Nadal es va equivocar participant en la roda de premsa, al costat de l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont (CiU), en què es va fer públic que presidiria el Pacte Gironí pel Dret a Decidir. Navarro no va voler entrar a valorar que Nadal el presideixi, una decisió que considera que és personal, però va dir que, per la manera com s'havia fet, havia deixat “destrossats” els seus companys de partit a Girona i en una situació difícil el grup municipal socialista i la seva portaveu, Pia Bosch.

Navarro va recomanar a Nadal, que a més és el president de la federació de Girona, que mediti sobre què implica ocupar aquest càrrec amb la defensa del projecte dels socialistes, que “en cap cas és independentista i sí federalista”, va dir. En tot cas, el primer secretari no va voler valorar si ha de continuar sent president, una decisió que ha de prendre Nadal o la federació gironina.

Trobada d'estiu

El primer secretari dels socialistes catalans va valorar finalment, i sense embuts, la polèmica decisió de l'exconseller ahir, a Palafrugell, en el marc de la trobada d'estiu que per segon any fa el partit en aquest municipi. Una trobada a la qual va assistir pràcticament tothom, des del mateix Nadal fins a Marina Geli i Pia Bosch.

En els parlaments previs, però, Navarro no es va estar d'alertar sobre els cants de sirenes i “els copets a l'esquena” que rebran molts socialistes i, també, i en clara al·lusió al conseller de Cultura, Ferran Mascarell, sobre “aquells que han canviat d'ideologia per acostar-se al poder”. Nadal, i de manera més subtil, tampoc se'n va escapar quan Navarro va dir que ara “tothom vol donar consells al PSC”.

“Estem davant d'una societat dividida entre els intolerants i els no intolerants”, va destacar Navarro, que hi va afegir: “Mentre ens fan mirar la bandera, es fan les retallades [...] més dures de la història.”

Segons el primer secretari, tant el president de la Generalitat, Artur Mas, com l'espanyol, Mariano Rajoy, ”estan deliberadament allargant el temps de negociació” amb una clara voluntat de “buscar l'enfrontament” i rendibilitzar-ho per als seus respectius partits: “Quatre mesos és el que ha tardat el president Mas a enviar la carta a Rajoy per demanar-li que es faci la consulta i, segurament, Rajoy tardarà el mateix”, va dir. “Nosaltres no esperarem el ritme lent de negociació, sinó que treballarem pel nostre projecte federal.” Un projecte que, segons va indicar, està “lluny de nacionalismes excloents” i que allò que busca són acords, i no enfrontaments. Navarro va reiterar que, des del respecte a totes les opinions, l'Onze de Setembre és patrimoni de tots els catalans sense excepció i “hauria de tenir un marcat to institucional”.

El primer secretari del PSC de la federació de Girona, Juli Fernández, va coincidir amb Navarro a reivindicar la memòria del desaparegut socialista Lluís Maria de Puig per la defensa que va fer del diàleg. Una reivindicació que va rebre un sentit aplaudiment de tots els assistents al berenar socialista, però que també s'hauria d'interpretar com la necessitat de buscar el diàleg entre les moltes famílies socialistes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.