Política

política

Narcís Casassa està a punt de deixar el PSC i diu que l'única via és l'estat propi

L'alcalde de Sant Julià de Ramis afirma: “Estic ja més a fora que a dins”

Narcís Casassa es mostra decebut per la manca de debat intern al seu partit

L'alcalde de Sant Julià de Ramis, Narcís Casassa, és ja a un pas de deixar de militar al PSC, segons va admetre ahir. Casassa ja va afirmar en una entrevista a El Punt Avui, el gener passat, que després de gairebé 32 anys de militància havia obert un període de reflexió que no sabia com acabaria. Ara, doncs, ja estaria enllestint el seu futur. “De fet, podríem dir que ja estic més a fora que a dins”, va assegurar.

“Les últimes declaracions d'algun personatge, com ara Antoni Balmón, encara fan que estigui més decebut. Això no ajuda a calmar els ànims”, destaca Casassa, que hi afegeix: “Estic d'acord que no només ara, sinó des de fa molt de temps, ha faltat al meu partit molt de debat intern.”

Casassa sosté que ja queden molt poques alternatives més enllà d'anar clarament per la via d'assolir l'estat propi: “Aquells arguments que, per exemple jo mateix, ens havíem cregut, com ara el model d'un estat federal, no són viables perquè quan era el moment de fer-ho no es va fer, especialment el 2003 amb el nou Estatut.”

Per això, i segons Casassa, tot el que es mou al voltant d'això no són res més que “cortines de fum”. Casassa opina que la consulta o referèndum s'ha de fer al més ràpidament possible, i la pregunta ha de ser només una i clara: “Ha de ser una pregunta clara del tipus «Vols l'estat propi? Sí o no». Res més. Ara, amb tots els debats que s'han fet, ja no estem parlant d'altres coses i la gent el que vol és claredat.” Per això creu que participar en l'acte de l'11 de setembre, organitzat per l'ANC, és una reafirmació de la democràcia i del dret a decidir: “És la manifestació clara que una gran part demanem alguna cosa més.”

LA FRASE

Dir ara que es volen moure coses per assolir un estat federal penso que no són res més que cortines de fum
Narcís Casassa
alcalde de sant julià de ramis

“En Narcís sempre ha estat molt clar”

El primer secretari del PSC, Juli Fernández, va admetre ahir que és molt conscient del que pensa l'alcalde de Sant Julià de Ramis: “En Narcís sempre ha estat molt clar amb mi i m'ha exposat les seves inquietuds. De fet, ja va dir que no repetiria com a alcalde.” Amb tot, Fernández no té encara constància oficial que Casassa vulgui deixar el partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.