Política

Una foto de 800 clics

Centenars de voluntaris agafaran imatges de tots els participants durant la celebració de la Via Catalana, des d'Alcanar fins al Pertús

Es calcula que la fotografia serà de dimensions rècord

Des de l'aire, un total de 24 pilots d'ultralleuger gravaran tot el recorregut, dividit en trams de 15 quilòmetres, per certificar l'acció

Els voluntaris
se situaran en cada tram
de 500 metres i des de l'aire es farà el vídeo

Tothom assenyala que serà un moment històric i, com a tal, ha de quedar enregistrat per al present i futur, i per al record d'aquelles persones que el faran possible. Un dels reptes de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) és precisament captar la imatge de la Diada i en aquest repte esmercen els esforços, que no són pocs.

A hores d'ara, es fa una crida a 800 voluntaris per tal que, amb la càmera fotogràfica a la mà, agafin imatges de cadascun dels trams del recorregut de la Via Catalana, des d'Alcanar fins al Pertús. El repte és doble ja que, a més de deixar constància de la cadena humana, l'acció esdevindrà una de les fotografies més grans fetes mai.

Els 800 voluntaris, amb acompanyant, se situaran en cada un dels trams de prop de 500 metres de la Via i, a partir d'un quart de sis de la tarda (les 17.14 h), hora que comença la cadena, i fins a les sis de la tarda, i en un recorregut que anirà de sud a nord, captaran les imatges que després podran ser visualitzades a través del lloc web de l'assemblea. L'objectiu és que cada participant es pugui identificar fent un clic sobre la imatge del seu tram.

Per agafar la imatge, el coordinador de l'equip audiovisual de la Via Catalana i membre del secretariat de l'ANC, Galdric Peñarroja, ha tocat totes les tecles impensables. S'han posat en contacte amb els responsables de Google Maps per fer servir el programa de l'aplicació Street View i visualitzar-ne les imatges. Tot i que les negociacions amb el grup es mantenen, tècnicament és impossible per a l'ANC captar imatges de 360 graus com les que es pengen al web i ara el repte és aconseguir que la companyia permeti penjar-les en dues dimensions. La dificultat de les converses, tot i que encara no s'ha tancat la porta a res, manté activa la confecció de la gigafoto, tal com l'ha batejada l'ANC, que es penjarà al web de l'assemblea mitjançant el treball dels voluntaris. L'entitat manté obert el registre per participar com a fotògraf a través d'una de les finestres que hi ha a www.assemblea.cat.

Totes les imatges seran captades des d'una distància de 7 metres dels participants, i amb el mateix tipus d'angular. La mida de les fotografies serà igual per a totes, ja que un 30% de la imatge serà còpia de l'anterior i així successivament per tal de crear una imatge contínua al llarg del recorregut.

Tot i el temps que fa que treballen en l'equip visual, Peñarroja explica que la captació de voluntaris està sent àgil perquè que han estat molts els ciutadans que s'han adreçat a l'assemblea per oferir els seus serveis. “Aquest any no hem hagut d'explicar a ningú què és l'ANC ni la Via Catalana”, assenyala aquest responsable. La coordinació i l'edició de les imatges s'executarà des de les oficines de l'estudi Andròmines, que ha cedit els equips per al muntatge de les imatges i el vídeo.

Notaris des de l'aire

Vint-i-quatre pilots d'ultralleuger també participaran de manera voluntària, amb els seus aparells, en la captació d'imatges de la Via Catalana, aquest cop des de l'aire, concretament a una altura de 400 peus, uns 120 metres. A 120 quilòmetres per hora, cada pilot sobrevolarà un tram d'entre 13 i 18 quilòmetres des de la banda de mar. Així doncs, primer missatge: d'un quart de sis (17.14 h) a les sis de la tarda, els participants en la cadena s'hauran de col·locar mirant cap a mar. L'únic espai que no podrà ser sobrevolat pels ultralleugers serà l'àrea metropolitana de Barcelona, on per qüestions de seguretat es requereix d'un mitjà aeri més complex. El coordinador de l'equip de vol és Jesús Griñó, que no va dubtar a sumar-se a la iniciativa. L'objectiu és fotografiar de cap a cap la cadena, i també les localitzacions del recorregut, per tal de garantir la veracitat de la cadena i deixar constància de l'acció. Són els notaris de la Via Catalana.

500
metres
són els que cobriran cada un dels 800 voluntaris que faran les fotografies de la cadena.
120
metres
és l'altura des de la qual 24 pilots d'ultralleuger agafaran les imatges aèries de la Via Catalana.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.