Política

maresme

El PP de Mataró denuncia que la CUP dóna suport a “presumptes delinqüents”

Qualifica de “molt greu” que un dels detinguts pels aldarulls del mes d'agost a la ciutat assistís a l'últim ple

Reclama al govern “més contundència”

Els aldarulls que van esclatar al barri de Rocafonda de Mataró i a principis del mes d'agost i que van acabar amb tres detinguts i un policia ferit no s'han superat. Dijous passat en el ple una resolució del PP on es defensava l'actuació policial en els fets va generar un nou episodi de tensió entre aquesta formació i la CUP. Quatre dies després, els populars en roda de premsa han acusat directament el partit encapçalat per Xavier Safont-Tria de “donar suport a presumptes delinqüents”. El portaveu del PP a l'Ajuntament, José Manuel López ha assegurat sentir-se “amenaçat” davant la presència en el ple passat d'un dels detinguts pels aldarulls a Rocafonda “acompanyat per membres del moviment antisistema”. “Que una formació política doni cobertura a delinqüents habituals és molt greu i no s'hauria de permetre”, ha insistit el regidor que ha recordat que “s'està al costat de gent que ha mentit i difamat l'actuació dels nostres policies, que van ser atacats”.

Prendre mesures

López manté que reclamarà al govern local que prengui mesures i ha lamentat que les dues manifestacions posteriors als aldarulls que es van fer davant dels jutjats de Mataró en defensa dels detinguts “no tenien cap tipus d'autorització i, a més, hi van participar cares ben conegudes de la política local”. José Manuel López considera que la CUP fa ús dels enfrontaments amb la policia com a arma electoralista perquè “busquen votants entre els grups antisistema”.

Pels populars, el fets de Mataró s'haurien d'haver resolt amb més contundència i acusen el govern local de CiU d'una resposta tèbia. López recorda que la seva resolució va venir precedida per un text de la federació nacionalista en el mateix sentit, però “amb un intent de rebaixar i descafeïnar el contingut”. “Si van presentar una esmena a la totalitat no era de rebut que després aprovessin la nostra proposta”, ha apuntat i ha afegit “potser l'estratègia era per no perdre cap votació”.

El portaveu del grup municipal del PP ha reclamat al govern que actuï i que no tingui por. “S'han de prendre mesures abans no es compliquin”, ha alertat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.