Política

El portaveu de l'eurocambra també apunta a l'exclusió

El portaveu del Parlament Europeu, Jaume Duch, va coincidir ahir amb el vicepresident de la Comissió Europea, Joaquín Almunia, en el fet que una Catalunya independent quedaria en un primer moment fora de la UE. “Si vostè se'n va d'un estat, automàticament se'n va de la Unió Europea; després, la qüestió és com vostè pot tornar a entrar-hi”, va assenyalar en una entrevista a Catalunya Ràdio. Sobre aquesta darrera qüestió, Duch va admetre l'existència de diverses teories que, al seu parer, van en funció de si el nou estat “ha marxat pel balcó o per la porta”, en referència a una eventual declaració unilateral d'independència.

El portaveu del Parlament Europeu va indicar que el reingrés no seria “una cosa senzilla” ni “per demà al matí”, i en aquest sentit va subratllar que Catalunya hauria de ser en primer lloc membre de l'ONU, i després tots els estats haurien de ratificar que accepten que torni a entrar a la Unió.

Quan se li va preguntar quina és la posició del Parlament Europeu sobre el procés sobiranista català, Duch va destacar que la cambra no té competència en aquest afer, que l'observa amb “escepticisme” i que es tracta d'un “tema intern espanyol”. “No és el tema del qual es parla més als passadissos del Parlament”, va concloure.

Com a portaveu de l'eurocambra, Jaume Duch (Barcelona, 1962) respon davant dels mitjans acreditats a Brussel·les en aspectes relatius al Parlament Europeu. Normalment, hi dirigeix les rodes de premsa i dóna suport al president, Hans-Gert Pöttering, en les seves relacions amb els mitjans. Duch va arribar a l'eurocambra el 1990, com a funcionari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.