Política

El PP i C's aniran a l'acte per la unitat de l'Estat del 12-O

Els organitzadors de la mobilització de la Hispanitat fan una crida al PSC, Unió i ICV-EUiA a assistir-hi

Alerten que el to serà “positiu” i que rebutgen la participació de grups d'ultradreta

Som Catalunya, somos España és el lema de la concentració que es farà el pròxim 12 d'octubre, Dia de la Hispanitat, a la plaça Catalunya de Barcelona, a favor de la unitat de l'Estat espanyol. La mobilització, convocada per diferents entitats unides en la plataforma Catalunya Tal Cual, tindrà la participació del PP i Ciutadans. Els organitzadors van instar ahir el PSC, Unió i ICV-EUiA a sumar-s'hi.

Els convocants, entre els quals figuren l'Associació per la Tolerància, el Fòrum Espanya Avui, Impuls Ciutadà, Àgora Socialista, Espanya i Llibertat i Plataforma Hispanoamericana a Catalunya, van adreçar-se als federalistes, confederalistes i autonomistes perquè participin en una mobilització que defensa “l'existència de l'Estat”. Els promotors també feien referència a “la majoria silenciosa” a la qual apel·la el PP per intentar rebatre les multitudinàries mobilitzacions independentistes, l'última la de la Via Catalana, perquè el 12 d'octubre vagi a la plaça Catalunya. L'objectiu: expressar “la realitat catalana” al carrer.

“La unió ens fa grans”, considerava Nacho Luna, d'Espanya i Llibertat, i demanava que se celebri el 12 d'octubre “amb alegria”. Els organitzadors van destacar el to “positiu” de l'acte i ja alertaven que els grups d'ultradreta no hi seran “benvinguts”, ja que es reivindicarà “la democràcia”, en paraules d'un altre dels portaveus, Manuel Parra.

Crida al PSC i a UDC

La presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, que per la Diada va fer marxa enrere en la seva intenció inicial de participar en la contramanifestació del 12-O, que finalment es va suspendre, considera que la mobilització de la Hispanitat és “un acte democràtic necessari en aquest moment històric”. La líder dels populars va fer una crida al PSC i a UDC a sumar-s'hi, i els va instar a “evitar fer equilibris i a donar la cara per la unitat d'Espanya”. La invitació va rebre un sonor “no” dels socialcristians. Des d'Unió van deixar clar que estan “als antípodes” de les posicions que defensen els promotors de l'acte de la Hispanitat. Des de Ciutadans, el seu portaveu, Matías Alonso, va lamentar que la Generalitat “no tingui cap interès” a celebrar el Dia de la Hispanitat a Catalunya.

LA FRASE

És un acte positiu i inclusiu. Els grups d'ultradreta no hi seran benvinguts
Manuel Parra
organitzador de l'acte del 12-O
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.