Política

Forcades insta a construir la república catalana del 99%

La portaveu de Procés Constituent anima les bases a estendre's pel territori i iniciar “de manera urgent” una revolució

Els anticapitalistes volen sumar esforços i crear una candidatura el 2016

“Haurem de treballar molt i això demana feina i compromís.” El Procés Constituent, liderat per la monja benedictina Teresa Forcades i l'economista Arcadi Oliveres, va presentar ahir l'inici d'una nova campanya un cop constituïda la xarxa de voluntaris que des de fa mesos ja funciona al territori.

Ara es tracta d'estendre i enfortir aquesta xarxa perquè siguin moltes les persones que se sumin a un projecte que pretén, ni més ni menys, que fer “la primera revolució”, però no pas l'ultima, i “construir la republica catalana del 99%”, com resa el lema d'aquesta fase d'actuacions.

Amb un calendari de treball ja més definit, Forcades va anunciar als centenars de persones que omplien la plaça Puig i Cadafalch de Montjuïc que la pròxima cita del col·lectiu serà el dia 16 de novembre per iniciar arreu del territori i a través dels moviments assemblearis la primera jornada de debats nacionals. “Ara hem d'aprofundir en el procés”, destacava Forcades, i “fer-ho des de la base” –alertava– per poder posar fi a “les idolatries” que l'ésser humà ha anat construint al llarg de la història per després acabar sent “sacrificat” per aquestes.

D'aquesta manera es referia Forcades a l'actual sistema polític i econòmic que impera en el segle XXI i que, basat en el capitalisme, només ha generat “retallades en els drets socials i en les llibertats”. És per aquest motiu que els membres del Procés Constituent es declaren obertament anticapitalistes perquè, diuen: “Estem a favor de la llibertat.”

I com el moviment es demostra caminant, la següent cita del Procés Constituent serà el dia 30 de novembre, quan es desenvoluparan accions simultànies arreu del territori, que decidirà cada assemblea local. Seran actuacions basades en la desobediència civil i l'ocupació d'espais. L'acte també va tenir la presència del catedràtic Vicenç Navarro, els músics Gerard Quintana i Lídia Pujol, i el pallasso Tortell Poltrona.

LA FRASE

Per transformar ens cal el col·lectiu, i ara hem d'aprofundir en el procés per canviar-ho tot
Teresa Forcades
portaveu del procés constituent

Defugir el pensament únic

En el procés de construcció de la república catalana que tot just comença ara, Teresa Forcades va alertar d'un “tema delicat” que pot fer fracassar el procés. “Sabem que no pensem igual, però aquesta és la nostra riquesa”, va assenyalar per defensar que el que uneix tots els seus membres és la construcció d'un nou sistema amb més justícia social. “Per alguns la independència és un mitja; per d'altres, l'objectiu, però cal generar accions conjuntes i evitar convergir en el pensament únic”, va avisar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.