Política

El PSOE desenganya el PSC i li recorda que mai no es permetrà una consulta

López desmenteix Lucena i nega que si arriba a La Moncloa, el partit estatal autoritzaria la votació

La direcció catalana escalfa la conferència política

Ni una engruna d'esperança. La direcció d'Alfredo Pérez Rubalcaba va voler tallar d'arrel el debat encetat aquest cap de setmana pel PSC sobre el fet que si el 2015 el PSOE recupera La Moncloa, “és més probable” que s'acabi convocant la consulta. El secretari d'organització, Óscar López, va replicar Maurici Lucena que la posició del seu partit “és la del sempre”, és a dir, la del no a autoritzar una votació, amb el benentès que el PSOE no creu en el dret a decidir. Després d'aquesta negativa, la direcció de Ferraz aprofitava per recordar que, si bé aquesta qüestió els separa del PSC, el més important és que hi ha “un acord” sobre el futur model federal.

El PSOE presentava els detalls de la conferència política que se celebrarà aquest cap de setmana a Madrid per tal de rellançar el seu projecte en un moment força crític per les sigles de la formació de Rubalcaba. Socialistes, connectem! és el lema amb el qual es pretén recuperar l'interès del seu antic electorat. La cita ha estat dissenyada per fomentar el debat però obviant els punts de fricció i, sens dubte, la consulta s'intentarà que quedi fora dels fòrums de discussió.

És per això que ahir tenien pressa per desmentir una possible relaxació a la seva rotunda negativa a permetre que s'exerceixi el dret a decidir argumentant que, entre l'immobilisme de Rajoy i l'intent de ruptura de Mas, el socialisme ofereix el que anomenen “tercera via” sobre la qual ahir López es mostrava “absolutament convençut” que s'acabarà obrint pas a Catalunya.

Crítiques al PSC

Tot i així, declaracions com les del portaveu parlamentari del PSC poden acabar produint l'efecte contrari a la pau interna que vol segellar Rubalcaba perquè escalfen l'ambient de cara la cimera obrint la porta que hi hagi una forta reacció per part dels que fa temps que reclamen trencar amb els de Pere Navarro. Tampoc pel que fa al debat sobre el calendari d'eleccions primàries sembla que el PSOE ho tingui tot controlat. Ahir, López ja avisava que resultarà “absurd” convertir la cita en una “subhasta pública” sobre possibles dates.

Volem mostrar una alternativa global i tornar a connectar amb la majoria social progressista del país
Òscar López
secretari organització psoe
Només hi ha una proposta en aquest país sobre la taula, i és la reforma que proposa el PSOE: el diàleg i la reforma de la Constitució
Proposem un avançament federal del model autonòmic i la reforma constitucional
Ramón Jáuregui
coordinador conf. pol. psoe
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia