Política

Junqueras: “És l'hora de concretar”

En un article d'opinió a El Punt Avui, el president d'ERC defensa que en la pregunta de la consulta la ciutadania ha de poder “respondre sense embuts si opta per la dependència o la independència”

“ERC està disposada a escoltar, a cercar el màxim consens possible. Però mai que el preu a pagar sigui un frau a la ciutadania”

El president d'ERC, Oriol Junqueras, assegura en un article d'opinió publicat aquest diumenge a les pàgines d'El Punt Avui, que “estem en el compte enrere” i que “ha arribat l'hora de concretar” la pregunta. El líder d'Esquerra assegura que en el referèndum la ciutadania ha de poder “respondre sense embuts -amb un ‘sí' o un ‘no'- si opta per la dependència o per la independència”. “De què estem parlant, si no?”, qüestiona Junqueras.

En l'article, Junqueras argumenta que el seu partit no fa més que defensar la proposta de pregunta del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN), que va recomanar una pregunta “directa sobre el vot favorable o no que Catalunya esdevingui un estat independent”. El dirigent d'Esquerra es pregunta si “el preu del ‘consens' i la ‘inclusivitat' que es volen cobrar alguns és vetar una pregunta clara, vetar una pregunta com la que han acordat el Regne Unit i Escòcia, impedir que en definitiva que els ciutadans es pronunciïn sobre el quid de la qüestió: la independència de Catalunya”.

“ERC està disposada a escoltar, a cercar el màxim consens possible. Però mai que el preu a pagar sigui un frau a la ciutadania”, afirma.

“Seria un error no aconseguir una majoria parlamentària a favor de la pregunta. Però també ho seria formular una pregunta sense ànima, que no fos clara, que confongués a la ciutadania o a una interpretació a conveniència del resultat”, defensa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia