Política

Navarro acusa els crítics “d'incomplir els compromisos” que van assumir en ser inclosos a les llistes del PSC

El primer secretari del PSC descarta un congrés extraordinari malgrat la crisi oberta amb el trencament de vot per part de tres diputats

El líder socialista considera “irresponsable” que l'únic pla Rajoy sigui “un cop de porta”

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha descar aquest dilluns un congrés extraordinari del partit perquè, al seu parer, la direcció “està legitimada” malgrat la crisi oberta després que els diputats del Parlament Joan Ignasi Elena, Marina Geli i Núria Ventura trenquessin la disciplina de vot en el debat sobre la petició al Congrés de les competències per convocar una consulta d'autodeterminació a Catalunya. El líder socialista ha retret als tres diputats crítics haver, segons ell, “incomplert els compromisos” que van assumir en ser inclosos a la llista electoral.

Navarro ho ha dit en la seva primera roda de premsa des de la controvertida votació –el passat 16 de gener–, que ha tingut lloc després de la reunió setmanal de l'Executiva nacional del PSC. Tot i que la trobada d'aquest dilluns ha estat més plàcida que en anteriors ocasions per la reduïda presència de crítics, el mateix Navarro ha reconegut que la crisi protagonitzada pels diputats crítics i les decisions preses per la direcció al respecte han estat temes tractats a l'Executiva.

En aquest sentit, ha parlat de “diàleg” i de “respecte” per la Comissió de Garanties del PSC, que tramita l'expedient als crítics. Navarro ha assegurat que la direcció no “interferirà” en la feina de la Comissió i ha deixat en les seves mans la decisió definitiva.

Amb tot, no s'ha estat de carregar contra els parlamentaris díscols i els acusat de deslleials amb allò que van assumir quan van ser inclosos a les candidatures al Parlament. “Jo sé els compromisos que vam arribar en la confecció de llistes electorals. Va ser voluntat meva que tots els sectors estiguessin representats i que les llistes fossin plurals, i això significava que ells també es comprometien a defensar la línia política del partit, resultat dels debats democràtics”, ha assegurat. I és que segons ell, “el resultat no ha estat justament el compliment d'aquests compromisos”.

Navarro ha admès que arran de la crisi ha rebut algunes peticions perquè se celebri un congrés extraordinari del partit. Ell, però, ha tret importància a la qüestió i ha afirmat que aquesta és una demanda que li arriba molt sovint.

Per aquest motiu, ha rebutjat convocar un congrés en aquests moments i ha recordat que els Consells Nacionals són “absolutament representatius del conjunt del PSC”. També ha assenyalat que des d'ara fins al final de la legislatura el partit celebrarà “convencions i conferències, que venen a ser com un congrés i que marquen la línia del partit”.

En qualsevol cas, ha volgut deixar clar que no té cap intenció de deixar el càrrec i ha assegurat que ningú l'ha instat a fer-ho durant l'executiva d'avui. “Ningú m'ha demanat que plegui”, ha sentenciat.

Navarro acusa Rajoy de venir a Catalunya a “tancar portes i alimentar la confrontació”

Pere Navrro ha qualificat d'“irresponsable” l'actitud del president espanyol i líder del PP, Mariano Rajoy, perquè després d'afirmar que “té un pla per a Catalunya, l'únic que té és un cop de porta”.

“M'ha decebut molt la presència de tants i tants líders del PP a Catalunya anunciant que tenien un pla i a l'hora de la veritat, no existeix. Han vingut a tancar portes i alimentar la confrontació”, ha opinat.

Segons ell, aquest comportament “l'únic que fa és augmentar el grau de crispació i serveix de manera molt clara als independentistes, perquè augmenta la crispació”. Per Navarro, el que cal és “col·locar espais de diàleg i propostes de solució”.

Navarro ha retret als populars la falta d'utilitat de l'acte que van celebrar aquest cap de setmana i el seu “immobilisme. A més, ha reivindicat que només el PSC i el PSOE “tenen un pla que s'alimenta del diàleg i propostes”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia