Política

Jens Stoltenberg serà el nou secretari general de l'OTAN

L'exprimer ministre de Noruega substituirà en el càrrec el danès Anders Fogh Rasmussen

El relleu es farà l'1 d'octubre

L'exprimer ministre noruec Jens Stoltenberg ha estat designat aquest divendres com el proper secretari general de l'OTAN, segons informa l'organització en un comunicat. Stoltenberg substituirà en el càrrec al danès Anders Fogh Rasmussen.

El polític noruec assumirà el lideratge de l'Aliança Atlàntica a partir de l'1 d'octubre, quan acaba el mandat de l'actual secretari general, que haurà estat en el càrrec durant 5 anys i 2 mesos.

Stoltenberg, que fins avui liderava el partit laborista noruec, ha estat primer ministre en dues ocasions, la més recent entre el 2005 i el 2013. És conegut per la seva gestió de la crisi del brutal doble atemptat d'Utoya i Oslo. També per la seva original campanya al volant d'un taxi per acostar-se als ciutadans durant els últims comicis.

El futur dirigent de l'OTAN ha destacat avui que la crisi a Ucraïna i el desplegament de tropes russes a Crimea mostren la importància i la vigència de l'Aliança. “El que ha passat a Crimea és un brutal record de l'importància de l'OTAN”, ha afirmat en una roda de premsa a Oslo després de fer-se públic el seu nomenament.

En aquest context, ha criticat Moscou per utilitzar la força per provocar una “alteració de les fronteres europees i no respectar la integritat territorial d'Ucraïna.

També ha avançat la seva voluntat de reforçar el paper de l'OTAN com a “aliança política forta amb una sòlida capacitat militar”, però ha declinat entrar en detalls fins que no assumeixi el càrrec.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia