Política

Casellas vol assegurar el duel amb Iceta

El precandidat a liderar el PSC demana un pas endavant de diputats i alcaldes

Ros signa per l'exportaveu

Moviments en el si del PSC. El precandidat a primer secretari, el figuerenc Pere Casellas, va fer una crida ahir perquè un “mediàtic” del partit es posi al capdavant del moviment de base que promou i s'enfronti a Miquel Iceta. Casellas reclama a diputats i a alcaldes que facin un pas endavant i alerta que veu “por” de trencar l'status quo en què veu situada la formació socialista. Està disposat a cedir el lideratge si això passa.

Casellas admet que serà complicat aconseguir els 2.072 avals que necessita abans de l'1 de juliol. Per ara només en té noranta. I va reclamar a la comissió gestora que modifiqui el sistema de recollida d'avals, una petició que va ser atesa poc després, ja que es permetrà l'enviament de forma telemàtica.

El precandidat va apostar per una renovació que creu que Iceta no pot liderar. “La perpetuació ens té situats al fracàs”, diu. Va explicar el seu ideari dient que el PSC ha d'estar a favor de la consulta. Però va apostar per fer una pregunta clara després de les eleccions espanyoles, el 2015, per pactar-la amb Madrid. Casellas va comparèixer amb part de l'equip, sobretot membres de les Joventuts Socialistes. Entre ells, Cristina López, de l'executiva de Girona, Josep Maria Vergés, Dídac Capel i Aleix Pérez. Entre els suports, hi ha també l'exdirector general de Pesca, Martí Sans.

Igualment, també va rebre suports el precandidat oficialista. Com era previsible, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va avalar la candidatura de l'exportaveu del PSC basant-se “en la seva capacitat de diàleg i d'entesa”.

Facilitats de la gestora perquè “no hi hagi excuses”

La comissió gestora del PSC, reunida ahir a Tarragona, va decidir oferir més facilitats als precandidats a primer secretari del PSC per tal que “cap persona que vulgui presentar-se pugui posar excuses per no fer-ho”, segons va explicar el president de l'òrgan, Josep Fèlix Ballesteros. La principal novetat serà que es permetrà l'enviament dels avals de forma telemàtica, sempre que el dia que es tanca el termini per a la seva presentació (1 de juliol) estiguin presentats físicament en alguna seu de federació. Al mateix temps, tots els precandidats (de moment, Miquel Iceta, Pere Casellas i Josep Maria Rueda) tindran a la seu del PSC a Barcelona un despatx, telèfon i ordinador per posar-se en contacte amb els militants. “Hi abocarem tots els esforços”, va assegurar el president.

Ballesteros va lamentar la decisió d'alguns membres del partit, com Montserrat Tura, de renunciar a presentar-se. “Serà en aquest procés, que serà radical i estrictament democràtic, en què es podrà demostrar la força de cada proposta. Si un no s'hi presenta, és impossible que defensi les seves propostes”, va dir. El president de la gestora va insistir que “al partit no sobra ningú” i va subratllar que “com més participació hi hagi en el procés, millor”.

azahara palomares

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia