Política

El jutge Ruz tanca part de la investigació del cas Gürtel amb 45 imputats

Entre els implicats en la “primera època” de la trama hi ha els ex tresorers del PP Bárcenas, Sanchís i Lapuerta

Els imputats estan acusats dels presumptes delictes de prevaricació, suborn, tràfic d'influències, malversació de cabals públics i estafa, entre d'altres

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha acabat part de la investigació del cas Gürtel, que afecta 45 dels més de cent imputats en total, entre ells, l'extresorer del PP Luis Bárcenas. El magistrat ha obert una peça, en una resolució emesa aquest dimarts, per preparar l'enjudiciament dels implicats en la “primera època” de la trama corrupta, que va del 1999 al 2005 i en què també s'emmarquen Francisco Correa, el cap, Pablo Crespo, i Álvaro Pérez ‘el Bigotes'.

Els 45 imputats estan acusats dels presumptes delictes de prevaricació, suborn, tràfic d'influències, malversació de cabals públics, frau, blanqueig de capitals, estafa, apropiació indeguda, associació il·lícita, falsedat documental i delicte contra la Hisenda Pública.

A més de Bárcenas i la seva dona, la conclusió de la investigació també afecta els també extresorers del PP Ángel Sanchís i Álvaro Lapuerta, així com els exalcaldes populars Jesús Sepúlveda i Guillermo Ortega, l'exconseller de la Comunitat de Madrid Alberto López Viejo i l'exregidor Ricardo Galeote.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia