Política

Per Santamaría, Catalunya és una prioritat pel govern del PP

La vicepresidenta presideix una junta extraordinària davant del desafiament del bloc sobiranista

Camacho sosté que ningú al món es pren seriosament el procés

Junta extraordinària del PP a Barcelona amb motiu “dels delicats moments que vivim”. El desafiament del bloc sobiranista va fer que la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, la presidís per deixar clar a la seva audiència que l'Estat no pensa cedir ni un mil·límetre perquè ningú se salti la llei . Per això, però també per fer palès com n'és de prioritària Catalunya pel govern de l'Estat, que ha aconseguit que sigui “el país que més creix en l'eurozona”i que paga els seus deutes –es va oblidar dels que té contrets amb la Generalitat–. Un Estat, va afirmar, que garanteix els serveis als catalans i “els seus drets”. Per això, va demanar serenor davant d'un intent de xantatge de la democràcia davant del qual els independentistes no saben com sortir-se'n. I és que, per la vicepresidenta, el PP representa la “Catalunya real”, la dels catalans que estan davant d'una “elecció impossible”. Santamaría va acabar la seva intervenció amb un advertiment: governar no és pintar impossibles, com fa el govern de la Generalitat.

Si ahir el PP tornava a jugar la carta de l'amor a Catalunya, tampoc va oblidar-se de presentar-se com una víctima: sis folis amb actes vandàlics contra els seus. Però qui va emfatitzar un discurs més dur contra el nacionalisme va ser la presidenta a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, que va pintar Artur Mas com un irresponsable, que desprestigia l'Estat espanyol amb un procés “que ni a Europa ni al món ningú es pren seriosament”.

Un procés que, tot i que per ella no és seriós, provoca fractura, enfrontaments i divisió a Catalunya. A més, va acusar Mas de posar CDC al seu servei i també va criticar UDC per haver donat llibertat de vot als seus militants. “Aquest és un camí sense retorn del qual només se'n poden sortir complint la llei”, va dir.

LA FRASE

Mas sortirà per la porta del darrere com Pujol, que també utilitzava la senyera per tapar vergonyes
Alícia Sánchez-Camacho
presidenta del pp a catalunya

Fernández Díaz vaticina “un altre 6 d'octubre”

Polèmiques declaracions del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que té “la sensació” que el president de la Generalitat, Artur Mas, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, volen dur Catalunya “a un altre 6 d'octubre de fa 80 anys”, els fets del 1934. En una entrevista a ‘El Mundo', considerava que és “una gravíssima irresponsabilitat” perquè els fets del 1934 van ser “històricament un desastre per a Catalunya i Espanya”.I apel·lava al “sentit comú i a la responsabilitat” de Tarradellas. A més, alertava que defensar la desobediència civil és “dolent per a tothom” i ho titlla de “desafortunat i irresponsable”. “Un dia com avui, convé recordar el president Tarradellas, que quan va tornar de l'exili, amb el seu sentit comú i la responsabilitat, va dir que mentre fos president no hi tornaria a haver a Catalunya un altre 6 d'octubre del 1934, que històricament va ser un desastre”, afirma el ministre, que ahir també va ser a l'acte de Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia