Política

El 9-N hi haurà uns 600 punts de votació i unes 6.000 meses

Es podrà anar a les urnes fins a 15 dies després

El govern activa un nou anunci en què demana voluntaris

El govern català ja treballa en el dispositiu de la consulta alternativa del 9-N. Hi haurà unes 6.000 meses, distribuïdes en prop de 600 punts de votació en locals de la Generalitat, perquè els catalans puguin pronunciar-se a les urnes. El conseller de la Presidència, Francesc Homs, així ho va revelar en una entrevista a RAC 1 en què va donar alguns detalls del procés que el dia abans havia presentat el president de la Generalitat, Artur Mas. Entre aquests, que no hi haurà un únic dia de votació. Aquells que no puguin acudir a les urnes el 9 de novembre i ho acreditin, podran votar durant les dues setmanes següents a les set delegacions del govern català. El gros de la votació, però, serà el 9-N.

En tots aquells municipis on no hi hagi col·legis electorals –un total de 251–, s'estudia que els ajuntaments posin autobusos per anar al punt de votació més proper.

La participació es farà amb el DNI o el NIE i, tal com va explicar aquest diari, el registre es farà el mateix dia de la votació amb un sistema informàtic en què es vetllarà perquè no es dupliqui el vot. Hi haurà voluntaris que controlaran la jornada. El govern calcula que se'n necessitaran uns 20.000, dels quals entre 3.000 i 3.500 seran funcionaris.

Campanya en marxa

Justament, l'executiu va activar ahir un nou anunci en què demana voluntaris i crida a la participació el 9-N. L'espot comença amb les mateixes imatges i la mateixa música que el govern va activar per a la consulta i que, posteriorment, va refer per informar que el Tribunal Constitucional havia suspès temporalment la llei de consultes i el decret de convocatòria a instàncies de l'executiu de Mariano Rajoy. La que s'emet des d'ahir a les televisions és la tercera versió, en què una veu en off diu: “El 9-N si vols podràs participar i votar. Ara necessitem voluntaris. Recorda, el 9 de novembre del 2014 tu participes, tu decideixes.”

LES XIFRES

20.000
són els voluntaris
que el govern català calcula que caldran per a la jornada del 9-N.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia