Política

Els alcaldes de CiU deixen el càrrec a la FMC

Consideren que la Federació de Municipis no els ha aclarit si els sobresous que van cobrar eren irregulars

Els quatre alcaldes de CiU que són membres de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) han deixat definitivament el càrrec al comitè executiu de l'entitat pel que consideren una “contínua falta d'informació” sobre les presumptes dietes irregulars que es van cobrar durant la presidència de l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos, i pel “precari funcionament” de l'organització. L'alcalde de Mataró, Joan Mora; el de Reus, Carles Pellicer; l'alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Montserrat Mundi, i la de Matadepera, Mireia Solsona, ja van deixar els càrrecs provisionalment quan es va conèixer, al juliol, la investigació judicial sobre el cobrament irregular de dietes per part dels membres del comitè executiu de la federació municipalista, incloent-hi ells quatre. En aquell moment van decidir abandonar provisionalment els càrrecs en espera de rebre explicacions per part de l'entitat sobre la situació generada i la legalitat dels sobresous cobrats en concepte de dietes. També van decidir al juliol, juntament amb la resta d'alcaldes –una quarantena–, tornar les dietes suposadament irregulars que havien percebut i que van ser objecte de la investigació de la justícia en el marc del cas Mercuri.  Però ara consideren que la nova presidència de la federació manté la falta d'informació en aquest cas. Per això i pel “precari funcionament general de l'organització”, els alcaldes van anunciar ahir que abandonen definitivament els càrrecs. Els quatre ajuntaments continuen sent membres de l'entitat, però probablement els plens municipals també aprovaran la sortida pròximament. “El mal que s'ha fet és molt gran i ja no hi ha solució”, va afirmar l'alcaldessa de Sant Quirze a l'ACN, on detallava que cobrava el sou pel banc i el declarava a Hisenda.

LA FRASE

S'ha trencat la confiança en la gestió en veure'ns imputats per quelcom que desconeixíem
Joan Mora
alcalde de Mataró

Trencament de la confiança

“No cal que et digui com s'ha fet de complicada la meva posició personal a la federació, a causa del fet del trencament de la confiança en com es portaven les coses en veure'ns investigats i imputats per quelcom que desconeixíem.” Així comença la carta de renúncia enviada per l'alcalde de Mataró, Joan Mora, a l'actual president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Xavier Amor, alcalde de Pineda de Mar. Li recorda que ha esperat un temps per veure si l'entitat li podria assegurar que la gestió, fins al dia d'avui, ha estat conforme a la llei. Mora entén les dificultats de “revisar el passat”, amb referència a la gestió de l'expresident Bustos, “però, tal com estan les coses, cal fer-ho”, hi afegeix. Mora arriba a la conclusió que “aquestes garanties no arriben”, i li anuncia que renuncia al càrrec. L'alcaldessa de Matadepera recorda que haver estat imputada per uns diners que considerava legals afecta la seva honorabilitat, segons recollia ahir ACN.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia