Política

Duran i Lleida adverteix que l'immobilisme de Mariano Rajoy amb Catalunya és un risc per a l'economia

El portaveu de CiU al Congrés insta el president espanyol a explicar si no preveu “escenaris de risc” per “aquesta única manera d'afrontar una qüestió política”

El líder d'Unió assegura que els empresaris han fet arribar al president espanyol aquesta preocupació

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha advertit aquest dimecres al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que la “falta de capacitat política” de la Moncloa “per donar resposta a la qüestió catalana” pot ser un risc per a la economia espanyola.

Duran ha tornat a preguntar a Rajoy, en el debat sobre l'últim Consell Europeu, com creu que pot afectar el debat català sense resoldre “a la pròpia credibilitat de l'economia espanyola i a la prima de risc”. En aquest sentit, ha instat el president espanyol a explicar si no preveu “escenaris de risc” per “aquesta única manera d'afrontar una qüestió política que és la presentació de recursos jurídics”, en al·lusió a les impugnacions, per part del Madrid, a la consulta del 9-N.

Tot i que el govern espanyol no tingui present aquest risc, sí que ho fan, ha dit Duran, mitjans de comunicació internacionals, entre els quals ha citat el Financial Times, el Wall Street Journal o el New York Times.

La situació, segons el diputat de CiU, “no ha millorat” sinó que “ha empitjorat”, i això pot acabar afectant la prima de risc. Una cosa que, segons Duran, Rajoy també ha sentit directament de dirigents empresarials del país.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia