Política

El director dels inspectors d'Hisenda i el cap de la UDEF no compareixeran al Parlament

Un es nega a fer-ho al·legant que no en té cap obligació i l'altre argumenta que no ha rebut cap citació

Aquest dilluns es decidirà si es modifica el pla de treball de la comissió sobre el cas Pujol per poder acabar la feina abans d'agost

La comissió d'investigació parlamentària sobre frau fiscal i corrupció ha hagut de modificar l'ordre del dia previst per la reunió del proper dilluns. Per segona setmana consecutiva, dos dels tres compareixents no han atès la petició del Parlament. Es tracta del director dels inspectors de l'Agència Tributària espanyola, Luis María Sánchez, i del cap de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF), Manuel Vázquez. En el cas del primer, s'ha negat a comparèixer al·legant que, com a funcionari de l'Estat no en té obligació: “No pot requerir-se la presència personal de funcionaris i òrgans directius de l'Agència Tributària”, indica en la carta adreçada al president de la comissió, David Fernández.

Sánchez ha indicat al Parlament que, en cas de voler informació concreta, facin arribar una petició a l'Agència Tributària. Aquesta informació “seria subministrada en paper o format electrònic, però no en una compareixença física”.

Tampoc donarà explicacions davant els diputats el cap de la UDEF, Manuel Vázquez, que ha argumentat no haver rebut cap citació del Parlament. En el cas de Vázquez, el president de la comissió li tornarà a enviar una carta per notificar-li que el Parlament requereix les seves explicacions.

L'única compareixença confirmada per dilluns és la del director de l'Agència Tributària de Catalunya, Lluís Franco. És la segona setmana consecutiva que la comissió ha de modificar l'ordre del dia per incompareixences. La setmana passada els quatre representants dels bancs andorrans on la família Pujol havia guardat part de la seva fortuna van negar-se a participar en la comissió d'investigació argumentant que eren ciutadans d'Andorra.

A més de la compareixença de Franco, aquest proper dilluns també es decidirà si es modifica el pla de treball de la comissió per poder acabar la feina abans del mes d'agost, quan el Parlament quedarà dissolt per la convocatòria d'eleccions. Sobre la taula hi ha una proposta d'ICV-EUiA de centrar exclusivament la comissió en el cas de la família Pujol Ferrusola. La resta de partits s'haurà de posicionar sobre la conveniència de limitar la feina a aquest tema i deixar per una altra legislatura la investigació d'altres casos d'evasió fiscal i corrupció política.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia