Política

Salmond: “Si la gent ho vol, un dia Catalunya serà independent”

Sis mesos després d'una consulta en què el no a la independència es va imposar amb el 55,3% dels vots, l'exprimer ministre escocès Alex Salmond va animar ahir els catalans a lluitar per aconseguir fer un referèndum pactat amb el govern espanyol. En una entrevista a RAC1, Salmond va recordar que l'acord amb el govern de Westminster per poder consultar els escocesos va arribar “després d'un segle de negatives”. I va assegurar que el premier britànic, David Cameron, “s'hi va avenir perquè els seus assessors li van assegurar que el suport a la independència no arribaria ni al 30%”. En aquest sentit, va animar els catalans a no defallir en el seu anhel, que acabarà arribant sempre que sigui majoritari. “Tu pots retardar un procés com va fer el govern britànic amb l'Índia i també amb Escòcia; però al final, si és el que la gent vol, un dia, d'alguna manera, acabarà passant i Catalunya serà independent. Si la gent no ho vol, no passarà i les coses continuaran igual.”

Durant l'entrevista, Salmond va admetre certs paral·lelismes entre Escòcia i Catalunya, però va reiterar que, al seu parer, “són casos diferents”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia