Política

GISELA SALADICH

CANDIDATA DE TOSSA UNIDA

“Hem aconseguit que no hi hagi crispació”

El principal entrebanc del govern de TU-PSC en aquest mandat ha estat el forat econòmic, que Saladich considera superat

Destaca la proximitat amb el ciutadà

És una de les polítiques amb més experiència al consistori. Casada, té dos fills i es dedica plenament a la política, però abans havia estat peixatera
jordi ribot / iconna
En aquest mandat el més complicat ha estat reduir el deute?
Hem sortit del forat, i ha estat complicat però és una gran satisfacció ara que hem fet la feina. Quan vam entrar estàvem al 132% d'endeutament i ara, al 74%. Ara tenim la capacitat de poder-nos endeutar un altre cop, però no ho hem de fer; amb el superàvit de l'any passat, a més, podem tornar un crèdit car que teníem.
Què han aportat en aquests quatre anys al municipi?
Proximitat amb la gent del poble, els hem escoltat, hem intentat sempre obrir molt l'Ajuntament i ser molt transparents, hem publicat tot el que s'ha de publicar i més... Hem estat un ajuntament molt actiu, amb molta voluntat de treballar i moltes ganes de fer la feina, i continuem amb la mateixa actitud. Amb un punt afegit, que és el coneixement, ara tots els regidors tenen coneixement de com funciona un ajuntament.
S'han superat les tensions clàssiques amb l'oposició?
Hem aconseguit un clima de tranquil·litat al municipi, no hi ha tensions en aquests moments provocades pel que governa. La gent del carrer està tranquil·la i poden dir el que volen i no s'ofèn ningú. Moltes vegades el raonament és al revés, et feliciten... Tenim ganes que el poble participi de la vida de l'Ajuntament.
I la relació amb l'oposició?
Aquests quatre anys hem tingut un pacte sense signar amb el PSC, i sempre hem tingut el seu suport, però ells han fet funcionar les seves àrees. Hem intentat moltíssimes vegades que CiU fes propostes, poder ser tretze regidors en molts temes. En moments tan crítics com els que hem passat hauria anat bé, però ells no hi han estat... De fet, s'han estat quatre anys sense fer res, no han col·laborat en res ni han fet cap proposta, ni han ajudat ni han posat entrebancs.
Ha estat un mandat plàcid, en aquest sentit?
Més plàcid perquè no tens el neguit que t'estiguin buscant les pessigolles, no sé si és que ho fem tan bé que no cal... La sensació és que estem funcionant bé i que des de l'oposició ja ho tenien assumit. Al municipi no hi ha crispació i ho hem aconseguit amb el nostre tarannà.
Quines són les propostes més importants per a Tossa?
De coses urgents no n'hi ha, hem de continuar la feina i continuar posant-nos al dia, i això s'ha de fer tal com hem anat treballant, amb vocació de servei al poble. Els dos primers anys vam fer poca cosa perquè havíem de pagar deute; un cop s'ha anat arreglant hem pogut anar fent coses perquè el municipi sigui còmode, pràctic i funcional per als nostres vilatans, per tenir el poble més al dia i més endreçat. Feia vint anys que no s'havia posat la mà a Vila Vella i és un emblema que tenim i encara hi hem d'invertir més. S'ha fet molta endreça de diferents zones del poble i també ens hem preocupat molt de l'entorn de Tossa. Hi ha molt de turisme que visita els nostres boscos i racons i camins de ronda. L'entorn té molt de potencial i l'hem de cuidar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia