Política

L'oficialitat del castellà, el més esmenat

Experts qüestionen la cooficialitat del català i el castellà en un nou estat

El debat sobre la cooficialitat del català i el castellà en un hipotètic estat sobirà català continua causant polèmica entre els partidaris de dotar de prestigi legislatiu només una llengua (en aquest cas, el català) i els que aposten perquè les dues estiguin representades de manera equitativa. Així ho evidencien les 215 esmenes que, fins ahir, es van proposar a l'article que inclou aquesta qüestió en la nova constitució que es va tractar en el tercer capítol del programa Debats per una nova constitució, d'El Punt Avui TV.

De fet, aquest article defineix el castellà com a llengua cooficial amb l'objectiu que existeixi la “millor convivència entre tots els catalans”. Per la filòloga Anna Maria Porquet, una de les participants, “l'existència d'aquesta doble oficialitat representaria un perill per al català, ja que el castellà, la llengua que fins ara té més poder, s'acabaria imposant, i, per tant, seria preferible que es tingués com a llengua alternativa”, va dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia