Política

Albiol fomenta el racisme contra l'edil musulmana

El compte de Facebook de l'alcalde en funcions del PP s'omple de comentaris racistes contra l'edil electa Fàtima Taleb

Només han fet falta quatre dies perquè el compte de Facebook de l'alcalde en funcions de Badalona, Xavier Garcia Albiol, s'omplís de comentaris de caire racista contra la regidora electa de Guanyem Badalona en Comú, Fàtima Taleb, la primera musulmana amb mocador que accedeix a aquest càrrec. El comentari que fa Garcia Albiol i que desencadena desenes d'aportacions xenòfobes fa referència a l'entrevista a Fàtima Taleb que aquest diari va publicar ahir, en què la marroquina apunta a la necessitat de dotar Badalona d'una mesquita.

L'alcalde en funcions de Badalona sap, per experiències anteriors, que cada comentari que fa d'aquestes característiques desencadena una tempesta. Així, ahir es podien llegir aportacions com ara “Badalona está atestada de chusma como moros y paquistanís” i d'altres que relacionaven islam i gihadisme: “No m'agrada una religió que assassina a qui no pensa com ells.” I d'aquest tarannà, tants com es vulgui.

Un advocat consultat per aquest diari assegura que Garcia Albiol, pel fet d'ostentar un càrrec públic, “podria estar cometent un delicte d'incitació a la discriminació, l'odi i la violència”. Tot i això, segons la mateixa font, el polític del PP “juga amb els límits del que és legal i el que no, com per exemple el fet de publicar una imatge de Fàtima Taleb però agafada del web d'un diari”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia