Política

CiU i el PSC tenen gairebé tancat un pacte a Lloret però hi volen més grups

El portaveu del PSC, Antonio Lorente, destaca que hi ha una bona entesa i que encara estan treballant en l'acord, que es podria tancar aviat

CiU i el PSC estan a punt de tancar un acord per governar Lloret de Mar els pròxims quatre anys, però es manté la incògnita encara de si es podria afegir alguna altra força al nou equip. CiU, amb 6 regidors, i el PSC (3) estan ultimant aquests dies els detalls de l'acord, i segons va explicar el portaveu del PSC, Antonio Lorente, hi ha “bona entesa”. “Estem treballant, però encara no hi ha res tancat”, hi va afegir. Malgrat tot, va admetre que és possible que el pacte estigui enllestit aviat.

Sobre les condicions que plantegen, Lorente va dir que l'única condició “és el programa”. Amb el PSC, el nou govern que encapçala Jaume Dulsat tindria nou regidors, un més que en el mandat anterior, però continuaria sent un govern en minoria. Per això, CiU continua buscant suports entre altres partits. Ahir, membres del govern de CiU van reunir-se amb el MILLOR (que és la segona força, amb 4 regidors). Segons Marc Fuertes, portaveu del MILLOR, la trobada va ser “cordial”, i CiU va plantejar “quines directrius seguirà els pròxims quatre anys”. “En tot allò que sigui bo per al poble tindran el nostre suport”, va dir Fuertes. Un acord entre les dues formacions, però, està descartat.

La negociació amb el PSC fa gairebé inviable un pacte amb ERC-Avancem, atès que els socialistes no veuen bé que Joan Bernat, número dos d'ERC-Avancem i exportaveu del PSC a Lloret, sigui al grup de treball. A més, un altre escull és que el republicà Jordi Orobitg, que va ser regidor de Turisme en l'anterior mandat, volia continuar tenint aquesta responsabilitat, però en canvi recaurà en Joan Gou, com de fet ja s'havia avançat en campanya.

LA FRASE

L'única condició que hem posat per pactar és el nostre programa electoral
Antonio Lorente
Portaveu del PSC a Lloret de Mar

LA XIFRA

9
regidors
tindria de moment l'equip de govern CiU-PSC, tot i que s'hi podrien afegir més grups.

‘Sociovergència' també a Blanes i a Figueres

Els pactes entre CiU i el PSC s'han anat materialitzant en més d'un municipi després de les eleccions municipals. A Blanes, aquestes dues formacions van tenir quatre regidors cadascuna i ja han arribat a un acord de govern que pretenen ampliar a altres grups. També s'ha tancat la sociovergència a Figueres, la Jonquera i Palafrugell. Els pactes no han estat sempre ben vistos per la militància, i a Blanes assumeixen que tindrà “un desgast”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia