Política

El PSC accepta entrar en el govern de Badalona però li responen que hi arriba tard

Els socialistes es conformarien finalment amb l'oferta que ja havia rebutjat l'assemblea

El govern els situa a l'oposició, però vol que gestionin dos districtes

Les relacions entre el nou equip de govern de Badalona (Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA) i el PSC –grup imprescindible per assolir una majoria d'esquerres en el ple– no han començat amb bon peu. Encara és d'hora per saber si les negociacions es podran reconduir en els pròxims mesos –tot indica que ara difícilment hi haurà una aproximació–, però els socialistes ja tenen clar que es queden a l'oposició i no amaguen la seva indignació per les formes usades pel nou executiu en el tram final de les negociacions.

El dimecres 10 de juny, l'actual govern oferia al PSC liderar dos àmbits (amb Serveis Socials, Salut, Educació i Cultura, entre altres àrees) i una regidoria de districte. El PSC ho va refusar. Dos dies després, els socialistes veien que els dos àmbits s'havien convertit en un de sol i, a més, els havien tret Joventut, que passava a dependre d'Alcaldia. El mateix divendres, l'assemblea socialista va rebutjar l'oferta i es va instar a continuar negociant. El dissabte 13, Dolors Sabater va ser investida alcaldessa, també i gràcies als vots del PSC.

Dimarts, ara fa una setmana, es van trobar les quatre formacions d'esquerra i l'actual executiu ja hi va arribar amb un acord de governabilitat que implicava fer marxa enrere en la possibilitat de constituir un govern a quatre. Al PSC se li va proposar dirigir dos districtes (el de la zona de Sant Roc i el de l'àmbit del Gorg) i integrar-se a la junta de govern. Però tot plegat, des de les cadires de l'oposició.

Un dia després, dimecres, els socialistes van fer saber al govern municipal que acceptaven la primera oferta que s'havia posat sobre la taula de negociacions, sempre que se'ls retornés Joventut. Però l'executiu local, que entenia que no s'havia generat el clima de confiança necessari per governar plegats –no va agradar gens ni mica que el PSC s'oferís a negociar amb el PP si Garcia Albiol plegava–, ja no es va moure ni un mil·límetre de la darrera proposta, que aboca el PSC a l'oposició.

L'alcaldessa va explicar ahir que les negociacions es poden reobrir en el futur, però els socialistes, per la seva banda, han deixat clar que no volen sentir a parlar de l'actual oferta i que exerciran la seva responsabilitat política “amb total autonomia i independència del govern local”.

L'equip de govern es distribueix les regidories

L'Ajuntament tindrà cinc àmbits. Guanyem Badalona en tindrà dos (Badalona Democràtica i Justa), liderats per Jose Téllez (Govern) i Laia Sabater (Cultura i Educació). Per sota de Téllez hi haurà Fàtima Taleb, amb Participació, i per sota de Sabater, Maria Gallardo, a Esports. ERC tindrà Badalona Habitable, amb Oriol Lladó a Urbanisme i Javi López a Via Pública, a més de Badalona Inclusiva, amb Serveis Socials i Salut. ICV lidera Badalona Pròspera, amb Àlex Mañas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia