Política

L'ANC de Salt fa una crida per trobar voluntaris per l'Onze

Quan falta un mes per la Diada, ja hi ha unes 110 persones treballant en cinc comissions diferents per preparar-ho tot

El ritme d'inscripcions al web, com a la resta de ciutats, encara és baix

Falta un mes per la Diada i a Salt, que serà el centre neuràlgic a les comarques gironines de la mobilització d'enguany de l'ANC, està ja tot en marxa perquè sigui de nou un Onze de Setembre històric. La coordinadora de l'ANC a Salt, Carme Cunillera, explica que ja hi ha 110 voluntaris treballant en les cinc comissions que s'han organitzat per tenir-ho tot llest. “Està anant tot molt bé. Estem en marxa. L'Ajuntament també s'hi ha abocat i estem anant a l'una”, remarca Cunillera, que fa una crida a la ciutadania per apuntar-s'hi com a voluntaris. Explica que cal molta gent, sobretot pel dia 11 de setembre, però que també tota ajuda a les comissions serà molt ben rebuda, perquè hi ha molta feina. Cunillera remarca que tothom que vulgui i pugui ajudar, no només de Salt sinó de totes les comarques gironines vinculades a l'acte de Salt, enviï un correu electrònic a l'adreça [email protected] indicant les dades bàsiques (nom, telèfon i adreça de correu electrònic) i si té preferències en què es vol col·laborar.

Les comissions

Des de l'ANC de Salt s'han organitzat cinc comissions per preparar la Diada, que ja estan en marxa. D'una banda, hi ha la comissió de trams, centrada en totes les activitats i serveis que calgui per organitzar els trams i les tasques prèvies a l'Onze. D'una altra, la comissió centrada en la fira d'entitats, que s'ocupa de donar suport a totes les entitats, empreses i parades que vulguin participar en la mostra d'entitats del territori. Una altra comissió és la de comunicació i mitjans, per difondre l'acte a través de les xarxes socials i internet. També hi ha la comissió de logística, adreçada als “manetes i la gent amb força i amb enginy”. Finalment, hi ha la comissió de mobilitat i serveis d'ordre, dedicada a la gestió d'aparcaments, mobilitat, senyalització, coordinació de serveis de seguretat i emergències.

Ritme baix d'inscripcions

Tot i que no hi ha dades oficials, el ritme d'inscripcions, tant a Salt com a les quatre altres ciutats (Barcelona, Tarragona, Lleida i Berga) on es faran els actes descentralitzats de la Diada, és encara baix, segons es pot veure a la web de l'ANC, en què tots 44 trams apareixen amb ocupació “baixa”. Cal tenir en compte que aquest any les inscripcions es van obrir més tard que altres anys, a finals de juliol, i es confia que a partir de la segona quinzena d'agost i sobretot a principi de setembre el ritme d'inscripcions s'animi. En el cas de Salt, hi haurà sis trams al llarg d'1,2 km al passeig dels Països Catalans, un per cada comarca que hi ha de confluir: el Gironès, la Selva, l'Alt Empordà, el Baix Empordà, la Garrotxa i el Pla de l'Estany.

LA XIFRA

110
voluntaris
estan ja treballant per preparar la Diada a Salt a través de cinc comissions que s'han organitzat.

Fira d'entitats a l'era de Cal Cigarro

L'acte de la Diada serà, com cada any, a les 17.14 h i el punt de trobada a la demarcació de Girona –excepte el Ripollès i la Cerdanya, que van a Berga– serà el passeig dels Països Catalans de Salt, que representarà la República de la solidaritat i de la diversitat. S'hi esperen unes 60.000 persones. La intenció, però, és que la jornada comenci abans i en cadascuna de les cinc ciutats hi hagi una fira d'entitats per mostrar l'important teixit associatiu del país. Cunillera va explicar ahir que encara s'estan polint molts detalls i que es podien avançar poques coses, però sí que ja va anunciar que la fira d'entitats a Salt se situarà a l'era de Cal Cigarro.

Un dels aspectes en què més s'està treballant és la coordinació amb la resta d'assemblees locals gironines de l'ANC, ja que s'organitzaran marxes de tot tipus (a peu, en bici, en moto...) fins a Salt. També es preveu una important arribada d'autocars.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia