Comunicació

Som.Cat nega ser una “ràdio pirata”

Els responsables de l'emissora desconeixen que la Generalitat els hagi obert cap expedient

Lamenten que s'hagin lligat els conceptes “emissora il·legal” amb “independència” i “Joan Laporta”

Els responsables de l'emissora Som.Cat han replicat avui la informació publicada aquest dimecres pel diari El Periódico segons la qual la Generalitat hauria obert un expedient a aquesta ràdio per emetre il·legalment. Segons el mateix rotatiu, la Secretaria de Mitjans de Comunicació ja hauria començat els tràmits per clausurar la que defineix com “una emissora pirata pròxima a Joan Laporta”.

El director de Som.Cat, Fabià Rubio, ha assegurat que “no té coneixement de cap expedient sancionador” i ha negat que emetin il·legalment. Així mateix, ha dit que l'afirmació que són una “ràdio pirata” és “absolutament falsa”. També ha anunciat que emprendran “les accions legals escaients per al rescabalament dels danys a la imatge de la cadena”.

Rubio nega que estiguin provocant interferències a la cadena Ràdio Ciutat de Badalona al 94.2 de la freqüència modulada (FM), fet que segons el citat rotatiu hauria originat la denúncia a Som.Cat.

Emissions legals

El director d'aquesta emissora ha defensat la legalitat del seu mitjà perquè la seva propietària “és un entitat sense ànim de lucre que pot emetre legalment una programació mitjançant una freqüència”, ja que, ha afegit, “compleix els requisits de difusió sense continguts comercials”. En aquest sentit, Rubio ha afirmat que “el 50% de les emissores de ràdio que emeten en FM usen aquest sistema d'ocupació de freqüències disponibles, incloent-hi, algunes propietat de la generalitat”. “Per tant, segur que és legal”, ha reblat.

Amb tot, ha reconegut que es probable hagin de canviar l'ubicació del centre emissor des d'on s'emet la seva freqüència, però ha assegurat que aquest fet “no afectarà a les emissions que seguiran de forma ininterrompuda”. Segons l'article de l'esmentat diari l'antena des d'on emet Som.Cat és la mateix que utilitzava l'emissora es.radio, de Federico Jiménez Losantos.

Informació “partidista”

Els responsables de Som.Cat han lamentat que la informació publicada hagi pretés “lligar en un article les paraules il·legal, ràdio pirata, Laporta, independència i Jiménez Losantos” i ho han qualificat com a una “falsa i partidista forma de desinformar”.

Sobre la proximitat a posicions independentistes, de l'emissora afirmen que el seu projecte té l'objectiu de “difondre els valors de la nació catalana mitjançant la llengua, la cultura, les tradicions, l'economia, l'empresa i la política” i reconeixen que aquesta finalitat “configura el gruix de la programació”.

Tot i això, es defineixen com un “mitjà de comunicació imparcial, transversal i alliberat de totes les hipoteques i obediències polítiques” i asseguren que no són “propers a ningú en concret”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.