Necrològiques

Lluís Gassó i Carbonell

Músic, escriptor i poeta barceloní

L'escriptor, poeta i músic barceloní Lluís Gassó i Carbonell va morir ahir dijous a l'edat de 94 anys.

Nascut a Barcelona el 1916, va estudiar música, piano i violí al Conservatori del Liceu i va cursar estudis superiors a l'Institut del Teatre de Barcelona. Durant 20 anys va ser corrector i col·laborador de l'editorial Glosa. Funcionari de la Diputació de Barcelona i professor de català, va ser un dels fundadors del grup Estudi el 1939, que editava la revista Estimats Amics (1941-1942). La seva vocació literària el va portar de molt jove a escriure poesia, teatre i assaig. Autor d'una poesia influïda per Carles Riba i Josep Maria López-Picó, va ser Mestre en Gai Saber el 1977. Artifici (1946), Imatges solitàries (1947), Arbre (1955), Ciutat oberta (1978) i Lliçó de temps (1982), que va rebre el premi Ciutat de Barcelona el 1975, són alguns dels seus llibres de poemes.A més de la seva producció poètica, Lluís Gassó es va dedicar a l'estudi, la investigació i la crítica de llibres en diverses revistes i va traduir poetes francesos, anglesos i alemanys.

En l'àmbit teatral va escriure La difícil veritat (1950), Parèntesi primaveral (1951) i l'òpera Nausica (1951), a més de l'assaig Apunts per a un assaig d'introspectiva poètica (1966).

El 2002 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat pel seu impuls a la normalització de la llengua i al redreçament de la cultura catalana en els anys de la resistència al franquisme.

Les exèquies se celebraran avui, a 3/4 d'1 del migdia, al Tanatori Sancho de Ávila.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.