Efemèrides

Efemèrides

1981.

Mor al seu mas de Llofriu, al Baix Empordà, l’escriptor Josep Pla, el narrador català de més projecció. Josep Pla és encara en els nostres dies un dels autors més llegits de la literatura catalana, molts anys després de la seva mort. Ha estat consagrat unànimement com un dels prosistes més rellevants de la literatura catalana del segle passat. La seva extensa obra literària, que abraça de manera gairebé ininterrompuda sis dècades i més de 30.000 pàgines, va ser essencial per a la modernització de la llengua catalana i per a la popularització d’una literatura costumista, clara, d’adjectivació intensa i a estones bolcada en la descripció del seu entorn més proper. També els seus articles d’opinió, les seves cròniques periodístiques i els seus reportatges sobre els nombrosos països on va viatjar constitueixen un singular testimoniatge de la història del segle XX.

1348.

El rei Eduard III d’Anglaterra va crear el Molt Noble Orde de la Lligacama (en anglès, Most Noble Order of the Garter), que també és anomenat Orde de la Garrotera. Dedicat especialment a sant Jordi, patró d’Anglaterra, és l’orde de cavalleria més antic.

1463.

El rei Lluís XI de França arbitra a Baiona en l’antagonisme entre Enric IV de Castella i Joan II de Catalunya-Aragó, després que la Diputació del General i altres institucions proclamessin el rei castellà com a sobirà dels dominis de la Corona d’Aragó.

1974.

Se celebren els actes commemoratius amb motiu dels 500 anys del llibre català.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia