Infraestructures

ERC es desmarca de la ronda del Baix Maresme

Exigeix que abans es garanteixi la reducció del peatge a la C-32 i la inversió en transport públic

“Resoldre la mobilitat a la comarca del Maresme no es fa només dibuixant una nova via al territori”. ERC ha mostrat sense embuts la seva disconformitat amb el projecte de la ronda del Baix Maresme presentat fa poc pel secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal. La nova carretera, que ha de substituir l'N-II al sud de la comarca, contempla quatre carrils entre Montgat i Mataró i aprofita l'actual corredor de l'autopista C-32.

Pere Aragonès, diputat republicà de la comarca, considera que la decisió de la Generalitat “no és honesta ni responsable amb un territori amb el qual no s'ha buscat el consens”. “L'essència del projecte recull el model defensat en un primer moment per la Generalitat de fer laterals a l'autopista, amb tot el que comporta per un territori prou trinxat ja per les estructures viàries”, reflexiona. Tot i això, paral·lelament a un traçat que no convenç “i que no ha estat consensuat”, la queixa dels republicans incideix també en “la manca absoluta de voluntat de complir amb les mesures de millora de la mobilitat al territori pactades en el si del Consell Comarcal del Maresme”.

Promeses incomplertes

En aquest sentit, ni la promesa reducció del peatges de l'autopista pels maresmencs ni les millores en el trànsit ferroviari ni en el transport públic per carretera a través de la xarxa d'autobusos s'han complert. “Aquestes mesures reflecteixen el nostre model de mobilitat global a la comarca i per nosaltres són irrenunciables”, recorda el diputat, que considera que la presentació del projecte “respon a la necessitat d'obtenir rèdits electorals per part del departament que dirigeix el socialista Joaquim Nadal”.

En qualsevol cas, ERC reclama que es compleixin els compromisos adquirits abans de posar sobre plànol la nova via. “Estem oberts a debatre sobre quina i com ha de ser la nova via que substitueixi la carretera N-II, però sempre des del consens amb el territori, que en definitiva és qui haurà d'assumir les conseqüències de les decisions que es prenguin”, diu el diputat, que rebutja “solucions que es prenen de pressa i corrents desmereixent altres mesures que són tant o més importants que l'ampliació de la xarxa viària”.

Els peatges, bandera de tothom

La bonificació al peatge de Vilassar de Dalt de l'autopista C-32 per als conductors del Maresme s'ha convertit en el cavall de batalla dels partits polítics en una època propícia a la defensa de mesures populars. A la reclamació feta per ERC s'hi afegeix la dels seus companys de viatge al govern comarcal: PSC i CiU. El PP creu que totes les barreres de l'autopista haurien de ser gratuïtes per als residents a la comarca fins que no es construeixi la futura carretera alternativa a l'N-II. Una gratuïtat que també defensa ICV-EUiA que, alhora, no vol la nova ronda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.