Cultura

Uns premis repartits pels Països Catalans

La sisena edició dels premis Mallorca de creació literària, guardons que anualment atorga el Consell de Mallorca, en l'edició 2010 han anat a parar a autors repartits pels Països Catalans. El guanyador de la categoria de narrativa, dotada amb 70.000 euros, ha estat Carles Sánchez Cardona (Palma, 1974); en poesia, dotada amb 10.000 euros, ha estat guardonat Ricard Martínez Pinyol (Tortosa, 1959); en narrativa juvenil, que també té un premi de 10.000 euros, el guanyador ha estat Lluís Miret Pastor (Gandia, 1973); i, finalment, en textos dramàtics (sense dotació econòmica), el guanyador ha estat Marc Angelet Cantos (Barcelona, 1977).

Homenatge doble

L'acte de lliurament va tenir lloc ahir a la sala de plens del Consell de Mallorca i, al llarg de la cerimònia es va retre homenatge a través d'un recital poètic a dos dels poetes més destacats dels últims anys: Miquel Bauçà i Andreu Vidal. L'acte va ser presidit per la presidenta del Consell, Francina Armengol.

Contes des de l'illa quàntica, l'obra de Sánchez, va ser premiada “per la creació d'una realitat possible mitjançant l'exploració del llenguatge i de la faula, amb un recull de narracions iròniques, imaginatives i amb un marcat component d'autoconsciència literària”, van comentar fonts del jurat. De l'obra poètica de Martínez, La inspiració i el cadàver, es va destacar “l'excel·lència en el conreu de la prosa poètica, la plasticitat de les imatges i la profunditat de la mirada al món”. El text titulat PQPI Connection, amb què Miret va guanyar la categoria de juvenil, va ser valorat “per la trama policíaca tan enginyosa i ben mantinguda”. Els membres dels diferents jurats són figures destacades del món cultural de l'àmbit català, com ara Carme Riera, Ramon Pla i Arxé, Víctor Gayà, Pere Ballart, Susanna Rafart, Enric Larreula, Pau Faner i Teresa Duran, entre d'altres. Aquests premis, iniciats el 2005, els han guanyat figures destacades com ara Miquel de Palol, Manuel Baixauli, Ignasi Mora i Hèctor Bofill.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.