Potencien l'arrelament de l'olivera argudell
Augmenten l'arrelament del 10% que tenia fa dos anys al 67%
Un projecte d'investigació impulsat pel Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural ha aconseguit que la varietat d'olivera argudell augmenti la supervivència del 10% que tenia ara fa dos anys al 67%. La varietat argudell és autòctona de l'Empordà i “és la que dóna singularitat als olis que produeix la Denominació d'Origen Protegida Empordà” però, segons va explicar el coordinador dels serveis territorials del DAR a Girona, Josep Guix, tenia problemes d'arrelament a la terra.
L'augment de la supervivència, segons va explicar el responsable del projecte i representant de l'empresa Micofora SL, Ramon Espígol, s'ha aconseguit amb la introducció d'un fong a la planta. El primer assaig va ser un “fracàs”, segons va dir Espígol, perquè van plantar 8.000 plantes i no en va sobreviure cap. A còpia de provatures, van veure que introduir un fong a la planta n'ha augmentat la supervivència. Es tracta d'un fong micorrízic de laboratori, però la intenció és buscar fongs autòctons per veure si milloren encara més els resultats.