Necrològiques

Catalina Valls Aguiló

Actriu i escriptora

L'actriu i escriptora mallorquina Catalina Valls, degana dels intèrprets de l'arxipèlag balear, va morir ahir a l'edat de 90 anys.

Nascuda a Palma el 25 de juliol del 1920, va estudiar declamació a l'Institut del Teatre de Barcelona i va seguir cursos de tècnica teatral a Palma. El 1945 es va establir a Madrid i va col·laborar en el programa Xerrades de Radio Nacional. Pocs mesos després, va tornar a Mallorca i es va incorporar al grup Ràdio Teatre, que emetia obres a Ràdio Mallorca. El mateix 1945 va debutar al Teatre Principal amb l'obra La corona, d'Aina Villalonga, i va actuar amb les companyies Zanoguera-Alfaro i Nostra Terra. Va participar, entre altres muntatges, en les obres Villaprodigio, de Josep M. Tous i Maroto, Estrenam llibertat, de Joan Santamaria, Economia 1940 i Mort de dama, de Llorenç Villalonga. També va fer cinema i televisió i és autora de les peces teatrals La forastera de can Parera (1947), Dubte (1950), Cárcel de silencio (1953) i Desig (1954). Va escriure, a més, una extensa obra poètica.

Catalina Valls va rebre nombrosos reconeixements durant la seva trajectòria, entre els quals destaca el premi Ramon Llull, atorgat pel govern de les Illes Balears l'any 1998.

L'Obra Cultural Balear va “lamentar” ahir la mort de l'actriu i escriptora.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.