cultura

GEMMA BLAT

ASTRÒLOGA I AUTORA DEL CALENDARI LUNAR 2011

“La Lluna és la dama de la nit i marca les emocions”

És l'autora del Calendario Lunar 2011. Tan important és la lluna per dedicar-li un calendari sencer?

I tant. La Lluna és la senyora del cel, la dama de la nit i marca les emocions.

Com ens pot resultar útil seguir el cicle de la lluna?

És primordial per entendre el mar interior que brama dins nostre. Tenir coneixement del cel ens ajuda a entendre què ens passa. Hi ha dies dolents que fa que tots ens sentim més insatisfets i és culpa de la Lluna. És una bona teràpia mirar cap amunt i culpabilitzar el cel de les coses que ens passen en comptes de culpar-nos a nosaltres mateixos.

L'astrologia també és important?

L'astrologia ens dóna arguments per entendre'ns a a nosaltres mateixos i als altres. És l'art de l'oportunitat. Tots tenim gràcies i defectes i és important saber quin és el moment oportú per cada cosa.

La presentació del seu calendari a Badalona es va fer en lluna plena i a punt de començar el solstici d'hivern. No era una tria casual?

Tot i ser un vespre plujós, amb el Barça a la tele i a les portes de Nadal, l'Espai Betúlia es va omplir perquè la lluna plena motiva a sortir. Hi ha una lluna per a cada activitat. Saber-ho i utilitzar-ho és intel·ligent. Quan la lluna està a Leo ens divertim més, quan està a Verge és un bon moment per posar ordre a l'armari i quan està a Escorpí tenim mala lluna.

Això afecta a tothom igual?

No, depèn de la carta astral. Conèixer la roda de la lluna i els astres ens ajuda a tenir un mapa del cel que ens parla de la meteorologia psicològica.

La Lluna ha estat una font inesgotable de saviesa popular. És cert tot el que se li atribueix?

Els que treballen la terra fa segles que ho saben i per això els calendaris de pagesos sempre la inclouen. La influència de la Lluna està demostrada científicament perquè ocasiona les marees.

Què ens portarà aquest 2011?

No serà un mal any. Neptú farà l'entrada a Peixos i Júpiter a Àries i Taure. Marcarà l'inici d'una nova espiritualitat i d'uns valors emergents que ens ajudaran a avançar des de la solidaritat, tot i que serà un any d'enfrontaments dels poderosos. Juny i juliol seran mesos de lluita però el relax arribarà a la tardor.

Té un desig especial per aquest any?

Que siguem optimistes malgrat tot. La crisi pot tenir les seves coses positives i les bones coses de la vida encara són gratuïtes. I que els astres ens serveixin per entendre el dia a dia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a