Cultura

Mascarell: “Em segueixo definint com a socialdemòcrata i catalanista”

Assegura que se sent “absolutament independent”, rebutja militar algun dia a CiU i no descarta tornar al PSC

La internacionalització de la cultura catalana, principal eix de la gestió del nou conseller de Cultura

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha assegurat aquest dilluns que se segueix “definint com a socialdemòcrata i catalanista”, malgrat haver entrat a formar part del govern de CiU, cosa que l'ha portat a reafirmar-se com a “absolutament independent”. Mascarell ha negat que hagi “acabat malament” amb el PSC i ha deixat la porta oberta a un possible retorn a la militància socialista i al mateix temps ha rebutjat la possibilitat de militar a CiU.“Tot tornarà al seu lloc”, ha afirmat.

En una entrevista a Els matins de TV3, Mascarell ha recordat que ha tornat el carnet del PSC perquè el mateix José Montilla li ho va demanar. “Vaig parlar amb ell després que Mas em fes la proposta i em va dir que si acceptava, havia de tornar el carnet”, ha explicat.

Mascarell ha assegurat que va acceptar formar part del govern d'Artur Mas perquè considera que en l'actual crisi econòmica, política i de confrontació entre Catalunya i Espanya, pot aportar alguna cosa per impulsar el món cultural català. A més, ha assegurat que els programes culturals de tots els partits polítics “veuen de les mateixes fonts” i “tots s'assemblen bastant” per aquest motiu considera que tot i sentir-se socialdemòcrata combrega amb les propostes del programa de CiU. “Tinc la convicció que cal fer una cosa significativa per la cultura del país”, ha afegit. De fet, ha assegurat que hi ha “una actitud general de creació al país que no pot estar limitada a les estretors de la política partidista”.

Per Mascarell els eixos principals de la seva gestió al capdavant de Cultura són la “internacionalització, la creativitat i la cooperació”. El conseller considera que el més important és fer emergir el talent que hi ha a Catalunya i potenciar-ne la seva circulació més enllà de les fronteres.

Sobre la llei del cinema ha assegurat que la normativa és flexible i que hi ha un període de cinc anys per desplegar-la, cosa que afavorirà l'intent d'arribar a acords amb els productors i distribuïdors. A més, Mascarell s'ha mostrat partidari de “mig termini el cinema hauria de ser en versió original”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.