Política

ICV aposta per la jove Aïda Llauradó

Ocuparà el número 5 a la llista de la coalició d'ICV-EUiA

Destaca també la incorporació del professor Toni de la Rosa, que té reservat el número 7

De mica en mica es va desgranant el secret més ben guardats pels diferents partits amb vista a les eleccions municipals del maig: la composició de les llistes electorals. Ahir, ICV-EUiA va aprovar en assemblea la seva candidatura, que situa la jove Aïda Llauradó en el lloc número 5 de la candidatura, la posició rellevant que era tot una incògnita atès que els quatre primers llocs semblaven bastant definits. Llauradó, que és membre del consell nacional d'ICV, ocuparà la plaça que deixa vacant el regidor Màrius Garcia, que ja ha anunciat que s'aparta de la política per exercir l'advocacia. Al davant, Llauradó tindrà l'alcaldable Carles Sagués; la líder d'EUiA, Asun García, i dos dels actuals regidors d'Iniciativa: Àlex Mañas (en el número 3) i Carme Martínez (ocupa el 4). Ara per ara, ICV-EUiA té cinc regidors a l'Ajuntament de Badalona.

El número 6 de la llista també està reservat per a EUiA, que va escollir Pilar Garrido, mentre que en el 7 destaca un fixatge sorprenent d'Iniciativa, el del professor badaloní Toni de la Rosa, que anirà en qualitat d'independent. De la Rosa treballa a l'IES La Llauna i anteriorment havia estat director de l'IES Barres i Ones, on va estar situat a l'epicentre d'una agra polèmica perquè va denunciar presumptes casos de discriminació racial al centre. Com a resultat d'aquella experiència, Toni de la Rosa va escriure els llibres La escuela rota: racismo y exclusión en las aulas i Lomboko.

En el número 8, també en representació d'EUiA, anirà Mari Fernández, veïna de Llefià. Pel que fa a la resta de candidats d'ICV que ahir van superar el filtre de l'assemblea, el número 9 es reserva per a Xavier Becerra, responsable d'habitatge de la secretaria de política social de CCOO a Catalunya. Al darrere seu hi haurà Aymon Malonda, coordinador local de Joves d'Esquerra Verda. Més enllà de Malonda, per la part que toca a ICV, hi haurà Francisco Ruíz, veí del barri de Sant Crist i un dels impulsors de la campanya ciutadana Sant Crist també existeix; Ramon Grabulosa, portaveu de la plataforma per un equipament sociocultural a Bufalà, i Esther Sansa, delegada de CCOO al col·legi Badalonès d'on és docent i fundadora de Diables Badalona.

El cap de llista d'ICV-EUiA, Carles Sagués, va qualificar la llista resultant com “una candidatura de dones i homes amb forts valors d'esquerres que poden suplir amb idees i capacitat de treball la manca de recursos econòmics de l'Ajuntament”. Segons Sagués, la presència de persones com ara Toni de la Rosa “és una mostra” del que és ICV-EUiA: “L'única candidatura antiracista sense matisos, l'única candidatura de la Badalona d'esquerres”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.