Serveis

mataró

Creen un espai comunitari on deixar les cendres dels difunts

Es dipositaran dins d'un cub al qual s'accedirà a través d'una estora de paviment on constaran els noms dels finats

Serà la primera construcció d'aquestes característiques a la comarca i se situarà al cementiri de les Valls

El cementiri de les Valls de Mataró estrenarà, aquest any, un espai comunitari on es podran dipositar les cendres dels difunts.

Aquest punt estarà situat en una zona envoltada de pins a la qual s'accedeix seguint el passeig que comunica l'esplanada de l'edifici del crematori amb els nínxols del cementiri. El projecte inclou la construcció d'un cub de marbre blanc de Carrara que tindrà unes dimensions d'1,20 m³. Les cendres, sense l'urna, es podran abocar a l'interior del cub, que connectarà amb un dipòsit compartit de formigó. D'aquesta manera, les restes no estaran en contacte directe amb el terreny. Al cub s'hi accedirà a través d'una estora de paviment de granit antilliscant, de 2,40 m d'ample. A banda i banda de l'estora s'inscriuran els noms dels difunts les cendres dels quals s'hagin dipositat al monument funerari. Al mig d'aquesta estora s'alçarà un portal rectangular de 2,40 m d'ample i 4,80 m d'altura d'acer Corten. Segons explica l'arquitecte del projecte, Agàpit Borràs, aquest portal és la frontera simbòlica que s'haurà de traspassar per anar a dipositar les cendres. A més, l'arquitecte destaca que l'emplaçament “està encarat cap al mar per crear un entorn acollidor”. En aquest sentit, Borràs recalca que “s'ha fet un esforç per dotar el projecte de simplicitat, perquè els símbols han de ser senzills”.

Aquesta construcció serà la primera d'aquestes característiques que es farà a la comarca i està previst que es pugui començar a construir entre l'abril i el maig. L'obra podria estar acabada en un termini de vint dies i disposa d'un pressupost de més de 30.000 euros, a càrrec de l'empresa concessionària Cementiris Municipals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.