Economia

La contra

Espais singulars emmarcats

El Patronat de Turisme de la Costa Brava instal·la aquest juliol marcs de ferro en vint-i-dos municipis turístics de la Costa Brava per proposar un atractiu més als visitants

La vila de Cadaqués, s'Abanell de Blanes, Aiguablava de Begur, el castell de Sant Antoni de Calonge o la badia de Tossa són alguns dels espais singulars de la Costa Brava. Són espais que tant el gironí com el turista han admirat i fotografiat al llarg dels anys i que han il·lustrat un munt d'articles, llibres i guies relacionats amb la costa gironina.

És per això que aquest estiu, i amb motiu del centenari de la Costa Brava, el Patronat de Turisme ha decidit emmarcar, literalment, vint-i-quatre espais. I ho ha fet amb marcs de ferro Corten fets artesanalment que s'instal·laran durant aquest mes de juliol en vint-i-dos municipis que han acceptat participar en aquesta acció de promoció turística.

Amb aquests marcs, que la “commemoració dels cent anys de la denominació Costa Brava deixa com a empremta”, el Patronat de Turisme “vol potenciar els atributs que fan únic el litoral gironí: el mar, la muntanya, l'arquitectura, el paisatge”. “Per aconseguir-ho s'ha buscat la complicitat dels municipis, als quals s'ha demanat la col·laboració mitjançant una llegenda que evoca l'emplaçament en el qual es trobarà el marc”, segons expliquen fonts del Patronat.

“Aiguablava i Fornells no són per a nosaltres mers accidents geogràfics, termes de la toponímia del litoral: són formes del nostre esperit, trossos de la nostra íntima personalitat” (Josep Pla, El meu país, 1968). Aquest és un dels textos que s'han triat per acompanyar el marc de Begur. O “[...] a garbí la plàcida corba de les platges de Blanes i s'Abanell, fins a la punta de la Tordera separades per un illot rocós que un istme ha ajuntat a la terra, reposen la mirada i l'enteniment eixelebrats per l'espectacle de la costa brava [...] Oh, la nostra costa brava, sense parella al món!” (Ferran Agulló, Per la Costa Brava, 1908) acompanya el de Blanes. Els textos que s'han triat són frases d'escriptors o de cronistes, però també n'hi ha que s'han escrit expressament per a aquesta acció. Són textos que “conviden a descobrir a través dels marcs les especificitats dels llocs i n'exalten les qualitats paisatgístiques o arquitectòniques: el mar, els recintes emmurallats, els centres històrics, entre d'altres”, asseguren fonts del Patronat.

En la iniciativa hi han participat “tots els municipis de la Costa Brava” des de Portbou fins a Blanes, i són els mateixos municipis, coneixedors del territori, els que “han escollit el lloc d'emplaçament dels marcs i la llegenda”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia