Economia

Aena recorda a Ryanair el model de taxes

Aena va recordar ahir que qui determina les taxes aeroportuàries és el govern estatal, que a principis d'any fa públiques les quantitats que hauran de pagar les companyies pels diversos serveis en funció de la categoria en què s'inscriu cada aeroport. Aquesta va ser la resposta de fonts d'Aena ahir davant la reclamació de Ryanair de rebaixar les taxes als aeroports de Girona i Reus per mantenir-hi el creixement de rutes i viatgers que la companyia ha protagonitzat els últims anys. El seu president, Michael O'Leary, ja va advertir abans-d'ahir en l'estrena de Ryanair al Prat que, si no es rebaixen els costos als aeroports secundaris, s'hi anirà produint un descens progressiu de la seva activitat.

La realitat ara mateix dificulta qualsevol moviment en aquest sentit, per la gestió centralitzada dels aeroports, si bé en l'horitzó hi ha la promesa d'un canvi de model, tal com va anunciar a principis d'any el ministre de Foment, José Blanco. Aquests canvis obririen la porta a negociar taxes i gestionar de manera individualitzada els aeroports que es consideri que mereixen ser excepció per volum de viatgers o per altres característiques. Aquesta seria una possibilitat, si no hi ha traspàs, perquè altres institucions participessin també en la gestió de l'aeroport de Girona, segons l'opinió de diversos sectors del territori.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.