Economia

Alerten de la dependència del Logis Penedès

La plataforma No Fem el CIM ha recollit unes 200 al·legacions contra el projecte

La plataforma No Fem el CIM, contrària al projecte de la plataforma logística Logis Penedès, prevista a l'interior del Baix Penedès, va vaticinar ahir que, si s'executés aquesta infraestructura impulsada per la Generalitat, es crearia una “dependència econòmica” del territori respecte del sector de la logística i, molt especialment, de les multinacionals. D'aquesta manera, els opositors al projecte responien a les declaracions de la setmana passada a Tarragona del director general de Cimalsa, Ignasi Ragàs, que va defensar que el Logis ajudaria a “diversificar” l'economia local.

“La riquesa que es crearia és molt relativa, ja que es tractaria de multinacionals que s'emportarien el que s'hagués generat fora del país i que crearien a més un sistema de dependència que acabaria fent cedir el territori per donar més terrenys per a aquesta activitat”, va afirmar el portaveu de la plataforma, Pau Batlle. Els contraris al Logis insisteixen a dir que els arguments fets servir per Cimalsa i el govern català “no tenen base científica” i van apostar per un model econòmic diferent, que “vingui de baix cap a dalt i vinculat al territori”, segons Batlle.

Sensibilització

La plataforma No Fem el CIM aprofitarà la tramitació actual del pla director que possibilitarà la implantació del Logis per “sensibilitzar” ajuntaments i consells comarcals de l'Alt i el Baix Penedès i del Garraf i per demanar-los que hi presentin al·legacions, tal com ja han anunciat que faran els tres ajuntaments afectats directament (l'Arboç, Banyeres del Penedès i Sant Jaume dels Domenys) i Vilafranca del Penedès. D'altra banda, fins dilluns passat la plataforma va animar la ciutadania a presentar les seves al·legacions contra el pla director i calculen que n'hauran recollit entre 200 i 300.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.