Economia

ECONOMIA

Pesca Ràpita tanca les botigues de venda de peix

La Confraria de Pescadors de la Ràpita ha decidit suprimir les peixateries de Tortosa i la Ràpita, perquè generen pèrdues econòmiques mensuals

La Confraria de Pescadors de Sant Carles de la Ràpita tancarà les dues botigues de venda directa de peix que té a la Ràpita i Tortosa demà dissabte. Les pèrdues mensuals que acumulen els dos establiments han fet decidir els pescadors a abandonar l'activitat de les peixateries, una iniciativa que va emprendre l'anterior junta de la Confraria de Pescadors de la Ràpita i que es va posar en marxa el setembre del 2007 a la Ràpita i el juny del 2008 al barri tortosí de Ferreries. “Les pèrdues són contínues i no és viable mantenir l'activitat”, va explicar el secretari de la Confraria de Pescadors de la Ràpita, Joan Balagué. Les dues botigues ocupaven tres treballadors, que seran acomiadats per cessament de l'activitat. “Entre divendres i dissabte acabarem de vendre el peix pescat dijous”, va dir Balagué, que va recordar que els pescadors de la Ràpita i les Cases d'Alcanar fan veda biològica al juliol i a l'agost.

La Confraria de Pescadors de la Ràpita va desvincular el tancament de les peixateries del pla d'ajust de l'entitat des que es va detectar un forat econòmic d'1,8 milions d'euros, que va portar l'anterior junta a presentar la dimissió. Tot i el tancament de les botigues, que eren gestionades per la societat Pesca Ràpita, es mantindrà la venda per internet, tant a particulars com a restauradors. “Les vendes per internet no impliquen uns costos fixos com el de les botigues”, va manifestar el secretari de la confraria. També es continuarà fent el fumet de peix, un producte propi de la confraria. Pel que fa a l'acord de tancar les botigues es va prendre en l'última assemblea general de pescadors. La confraria no va detallar quines són les pèrdues econòmiques que generava aquesta activitat, però va deixar clar que són prou importants per deixar de banda la iniciativa, que havia de servir per potenciar les vendes.

LA FRASE

Les pèrdues contínues que acumulen les dues botigues fa inviable mantenir-les
Joan Balagué
SECRETARI DE LA CONFRARIA DE PESCADORS DE LA RÀPITA

Comença la veda biològica

La flota d'arrossegament dels ports de la Ràpita i les Cases d'Alcanar comencen avui la veda biològica, que s'allargarà fins al 31 d'agost, mentre que les embarcacions dels ports del Camp de Tarragona i l'Ampolla i l'Ametlla de Mar reprenen avui l'activitat després de dos mesos amarrades als respectius ports. “Hi ha anys que arribem a les dates de la veda biològica amb poc peix al mar, però enguany les captures s'han mantingut els mesos de maig i juny”, va dir el secretari de la Confraria de Pescadors de la Ràpita. També el preu del peix es manté estable. “Les cotitzacions acostumen a ser bones quan part de la demarcació està aturada, perquè no arriba tant peix al mercat”, va explicar Balagué. L'aturada temporal de l'activitat permet la regeneració del recurs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.