Economia

habitatge

El lloguer i la rehabilitació, eixos del pla local de Blanes

El document fixa el nou full de ruta que ha de seguir el govern local els 5-7 anys vinents

Es regularà la pràctica dels apartaments turístics il·legals

Es crearà el servei municipal d'habitatge

El pla local d'habitatge de Blanes que s'acaba de redactar –i s'aprovarà en els dies vinents–, perquè sigui el full de ruta dels pròxims anys té com a objectius el foment del lloguer i la cerca d'incentius per a la rehabilitació. Es crearà el servei municipal d'habitatge i es regularà la pràctica fraudulenta dels apartaments turístics il·legals.

El servei municipal d'habitatge serà el nou mecanisme amb què es dotarà l'Ajuntament de Blanes per aconseguir els objectius del nou pla local. Aglutinarà tots els assessoraments relacionats amb el sector. Tindrà com a punt de partida la Borsa Jove d'Habitatge que funciona des del 2006. Un servei que fins ara feia de mitjancer entre els joves que buscaven pis de lloguer accessible econòmicament i els propietaris dels habitatges. “Ara volem fer un pas més: avançar cap al servei municipal d'habitatge que inclogui també altres aspectes com per exemple l'assessorament en els temes relacionats amb els desnonaments en no poder pagar les hipoteques, o bé fomentar la rehabilitació dels habitatges”, va avançar Josep Marigó, alcalde de Blanes. El pla local d'habitatge de Blanes també pretén posar fi als apartaments turístics fraudulents, aquells que són llogats sense declarar l'activitat econòmica. Segons dades de l'Ajuntament, a Blanes hi ha 450 apartaments turístics legals, però “se sap que n'hi ha molts més que tenen aquest ús”, diuen des del govern local. El pla local d'habitatge és el document tècnic que defineix i concreta les actuacions a promoure per l'Ajuntament els 5 o 7 anys vinents. Parteix de l'anàlisi prèvia de la situació de l'habitatge i les condicions socioeconòmiques.

LA XIFRA

450
apartaments turístics declarats a Blanes, tot i que, segons l'Ajuntament, es té constància de molts més.

Dues jornades participatives per fer el pla

El nou pla local d'habitatge de Blanes es ratificarà en el ple municipal que ve, després que s'aprovi en la junta de govern local prevista per aquest dijous. Per a la redacció d'aquest full de ruta s'han fet dues jornades participatives. La primera va ser el mes de novembre i la segona, divendres passat. Les opinions i aportacions dels diversos sectors de Blanes sorgides en aquestes dues sessions participatives s'han recollit en el document.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.